Tuesday, November 30, 2010

Ada Orang Tag Saya


Hye sume!!!
Dapat tag dari gadis cun lagi melecun!!

Syarat-syarat tag nie :

Pertama - Cipta tajuk sendiri
Kedua - 25 perkara yang orang lain tak tahu tapi kena tahu
Ketiga - Tag 25 orang yang bertuah

25 perkara yang anda kena tahu pasal saya :

1 - Pantang nampak benda yang berwarna pink. Sebab nyee nampak kiut sangat!
2 - Owner myvi kalo Pearl White
3 - Juin MyviXtreme Club Malaysia ( saje suka suka )
4 - Tiap-tiap hari un9 Facebook dan Blog =))
5 - I hate SMOKER !!! Nyampah jer kalo terbau asap rokok!
6 - Saya penggemar katon. Tak kisah lah kat tv ker komik ker sume saya sukaa. hehehe
7 - Shoppong is my favourite. Menghabiskan duit jer tao.
8 - Pakai heels jer keje saya. Jangan jeles
9 - Sangat cerewet bila nak mix n match kan baju. Kalo leh nak nampak perfect!
10 - Make up.
11 - Tolong lah jangan bawak saya kat tempat yang kotor walaupun kotor sikit!
12 - Sangat pendiam. Sila percaya.
13 - Addicted sgt ngn lagu korea, artis korea n drama. tak kisah lahh asalkan korea.
14 - Tak pakai legging =))
15 - Kuat tido. Maybe. heheh
16 - Makan sampai perut buncit.
17 - Orang hipokrit sila jangan tunjuk muka anda depan saya. Nanti dapat penumbuk free.
18 - Kalo saya tgh makan, jgn sesekali org kaco ape yang ada dlm pinggan saya. Sangat tak sopan.
19 - Saya ade byk kasut n baju. Kalo jual mesti dapat banyak banyak banyak duit. hahahaha
20 - Tolong jgn pura-pura baek depan saya sedangkan blakang cakap bukan-bukan
21 - Tak suka kalo org dah pinjam brg then tak reti-reti nak pulangkan balik. Ingat harta kau?
22 - Saya tak manje dengan family.
23 - Tengah kumpul duit nak beli DSLR n laptop pink.
24 - Benci sgt kalo nak makan ubat. Penakut. hehehe
25 - Egois kutt. teettttt!!!

Tatao nak tag sape lahh. Sape2 nak buat, buat kalo sudi. Dipersilakan =))



Saya Pakai Produk Apa? Nak Tahu??



Salam sume!!


Hari ini aku nak kongsi sikit pasal produk apa yang aku tengah pakai sekarang. Dijamin berkesan dan sangat puas hati kalo korang sume guna. Siyes aku tak tipu tao. Aku pun tetiba dah jatuh cinta dengan produk nie. Ala tengok nie pun mesti korang tahu nie produk apa kan. SIMPLY SITI. Dato Siti yang punya. hehehe.


SimplySiti Cream nie die ade 3 jenis kalo tak silap. Simply 5, New Age dan Acne. Tapi yang aku nak heboh-heboh kat sini pasal Simply 5 yang aku guna. Yang lagi dua nie aku tak try lagi.


Okay, first masa aku nak pakai produk nie agak takut-takut sikit. Takut tak sesuai ngn kulit muka aku. Yela, muka aku nie jenis yang cepat kering. Tak sukaa tao kering-kering, susa nak jaga. Kadang-kadang jadik tension sangat. Takpe berani kan diri try Simply 5 nie.





Mula-mula aku tengok wane die nie agak terang sikit, takut lah kalo aku tepek kat muka aku kang jadik cam apa pulakk kan. Macam pakai topeng. Tapi Alhamdulillah sesuai ngn kulit muka aku. Die tak nampak terang n gelap sangat. Sedang-sedang saje. Yang aku suka die sentiasa melembabkan kulit takde lah kering jer. Lepas jer apply kay muka terus jer boleh apply compact powder. Kira nye Simply 5 nie boleh dijadikan foundation jugakk. Haaa, besh kan takyah lah beli foundation just pakai yang nie jer dah cukup. Dan yang paling penting make up pun tahan lama. Bila tengah panas, muka pun takde nak berminyak. I like bebeh!!!


Lagi satu die boleh jugakk mencerahkan kulit. bagi kulit sekata balik ker ilang kan belang kat muka. InsyaALLAH korang suka punya ngn Simply 5 nie. Berbaloi-baloi tao. hehehe. Lagipun kalo pakai Simply 5 nie korang dah tak payah nak pakai pelembab, sunblock UV sume 2 sbb nyee sume dah complete dalam produk nie. Senang kan?


Ape lagi jum lah serang Watson n Jusco yang berdekatan korang n capai produk nie dulu yea. Siyes mesti puas hati sbb sangat berkesan untuk korang. Harga nyee antara rm49.90 atau rm59.90. Tak ingat lah antara dua 2 sebab aku beli pun dah lama dah. Tapi sampai sekarang belum abes lagi tao. Tahan lama kan. heee~



Ini pix aku yang naturally pakai Simply 5. Takde edit-edit pun. I love SimplySiti. Ada pape nak tanye? just drop some kumen k darlingg2 sekali. Thanks =))

Monday, November 29, 2010

Baby S



Salam sume!!
Tetiba malam tadi termimpi nak story pasal Baby S.
Sape Baby S nie?
Special sangat ker die?


Tak tahu lah kan. Aku curik gamba tah kete sape tah.
Pas 2 suka-suka tepek kat blog aku nie haa.
Jahat kan? heee~!!!


Takde ape pun yang nak diceritakan melainkan nak share pasal Baby S nie.
Cute kan die? Even die belum tahap lowerd lagi.
Tunggu lah ade bajet lebih nnt aku ubah sume.
Berangan melebih nie kan.


Selama nak dekat 2tahun aku berasmara dana ngn Baby S nie.
Bulan 10 dulu baru aku dapat tuka die pun sportrim.
Penantian itu satu penyeksaan kan?
Memang seksa dalam tempoh yang lama nak bagi perubahan kat die.
Takpe kesabaran aku berbaloi-baloi.
Dapat lah merasa sportrim 17'
Dah lama mengidam 17' nie tao.


Soo, setiap malam sebelum tido aku terpikirkan Baby S nie.
Siyes, tak maen-maen pun.
Im falling in luv with Baby S!!!!
Tunggu aku ade bajet nanti aku modified die baek punyee.
Wah, tinggi betol angan-angan kau syara. Dapat ker? hehehe.
INSYAALLAH ~


Yang sedihh nye, die buta sebelah.
Spotlight belah kiri dah tak berfungsi.
Nak tuka tapi harga nyee boleh tahan jugakk lahh.
So, kesian die kan.
Sejak 2 dah tak bukak pun spotlight die.


Anyway, nie jela story nyee.
Takde lah besh mana pun kan.
Mesti kowang buhsan. hehehe
Daa~!!!



Ramai Tak Suka Saya. Ini Serius Tak Tipu

Hye all !!!
Tengah malam yang sunyi sepi nie.
Tetiba aku teraijn nak update blog.
Perasaan membuak-buak datang sendiri.
Tak tahu lah kenapa.

Setelah aku kaji selidik pasal diri aku nie kan.
Tak kisahlah dekat mana pun.
Blog ker Facebook ker Formspring ker n more.
Terasa diri nie tidak disukai ramai.
Yea, aku sedar sume 2 cume buat-buat tak tahu jer selama nie.

Teringat lah dulu tetiba ade anon yang tak puas hati dengan aku.
Cakap aku macam-macam tahap melampau.
Rasanye aku tak kaco life sesiapa pun. Yess, im sure!!!
Im coowy kalo cara aku nie tak sume org suka.
Kenapa mesti cam 2?

Yela, aku tak buat pape pun orang susa hati ngn aku.
Orang caci-caci aku dengan ayat kasar.
Aku manusia, aku pun ade perasaan jugakk.
Rasa sedih sebab ada orang cakap bukan-bukan pasal diri aku.
Maen sebur cam 2 jer kan, tak pikir perasaan orang.
Kalo tak suka jangan lah amek tahu pasal my life. GO AWAY jer boleh?
Dan jangan klik sume yang berkaitan ngn aku.
I'M BEGGING!!!

Nie lagi satu lah, selama nie aku cakap baek-baek.
Ade jugak orang cakap aku cakap kasar n mencarut-carut?
Bila aku nak carut-carut dalam blog nie. Facebook ade ker?
Kalo aku kumen2 ngn my kazen mmg cakap sempoi sebab terlalu rapat ngn dowang.
Orang laen yg carut-carut, anon 2 blame aku.
Okay lah aku terima jer ape orang nak cakap.
Aku diam jer selama nie sbb taknak hal jadik besar.

Ramai membe Facebook selalu cakap jgn layan sangat ngn anon nie.
Yess, aku mmg tak layan lantak die lah nak caci ppe pun.
Pelik die still jugak tak senang duduk tengok sume entry aku kat blog nie.
Aku buat entry pasal aku photoshoot pun jadik isu terlebih.
Anon 2 cakap aku suka buat photoshoot murahan.
Alahai, murahan ker mahalan ker itu hal aku.
Kenapa perlu cakap cam 2? Sedihh =(((
Photoshoot nie my hobi. Aku suka berdepan ngn kamera!!!

Then aku buat entry pasal selena gomez pun die hentam aku jugakk.
Anon 2 cakap aku nak heboh satu dunia muka aku nak sama ngn Selena Gomez.
Salah ker aku buat entry cam 2?
Untuk tanye pendapat orang ramai.
Jangan nak caci n wateva!!!
Die pun nak kepo gak muka die cam Erra Fazira.
Siyes aku gelakk jer die cakap cam 2. Perasaan jugakk. hahaha.

Okay, aku memang tak layak nak buat ppe pun.
So, jangan lah nak cakap bukan-bukan lepas nie.
Aku mmg buruk!!!
So, takyah lah anon sekalian nak cakap aku perasan lawa.
Aku dah tegaskan kat sini yang aku terlalu lalu BURUK!!!
Fullstopp!!

Opsss, luahan terpanjang pulakk kali nie.
Cowy sangat kalo teremosi.
Dan coowy kalo kowang tak suka ngn entry nie.
coowyyy =))


Uhhh tengok muka manis kat bawah nie.
Tengok muke die terus senyum lebar aku skank nie.
Tengs Hyun Joong ~!!!



Thursday, November 25, 2010

Tak Sama Pun Lahh. Sila baca !!!

Hye all !!!
Kali nie entry agak mengarut sikit yea.
Coowy lahh.
Isu nyee kat sini kenapa tetiba ada pix Selena Gomez?


Cuba kowang telek muka die banyak kali.
Cepat telek skank!!! hahaha


I pun tak paham nape ramai sangat dah yang cakap muka I sama ngn die nie.
Adakah kami twin? Yes, for sure lahh.
Sebab 2 muka sama.


Ehh, kejap.
I siyes kali nie, I tgk muka die tak macam muka I pun.
Apa yang sama? Takde pun tao.
Kowang silap pandang nie I rasa =))

Repeat lagi sekali nie,
TAK SAMA lah kowang.
Laen sangat2 tao.


Terus terang masa mula2 orang cakap muka I ngn Selena Gomez sama,
I jadik blur sangat.
Dalam hati cakap 'sape minah 2' 'aku tak kenal pun'
Orang terperap cam I nie jer yang tak kenal minah nie.
Die femes gilaa!!!

Semalam ada lagi orang ckp 'muka u dah cam Selena Gomez'
Okay, takleh jadik nie.
Terus tanye ngn adik 'wehh Selena Gomez 2 sape'
Adik aku sound tepek 'ala, muka die cam kau 2' ( die pun cakap cam 2? ) 'kau search google skank!!!'
Aku dengan automatik tanye ' sape die 2? pelakon ker penyanyi ker?'
Adik aku jawab 'kau nie kuno lah tak kenal die sape, femes 2'
Okay, aku kuno japp. hahaha
Terus search google tgk sape lah yang kowang cakap muka sama ngn I nie.
I tengok tak sama pun!!
Tang mana yang sama?


Adushh, minah nie lagi hot lagi sweet lagi chumel tao.
Ohoo, soowy lah Selena Gomez sebab I tak kenal u sape.
Tapi skank dah kenal dah pun. hihihihi.

Oppsss, I sempat curik pix minah nie ngn Taylor Swift.
Sebab nyee I minat ngn minah sebelah die 2. Cute!!!
Uhh, I tgh pikir lagi nie.
Help me, takde rupa langsung lahhh =))


-syara-

Monday, November 22, 2010

Red Passion Photoshoot






Hye all !!!
Hari ini update nyee sangat malas lahh.
Just ada gamba photoshoot masa Aidiladha ari 2 jer.
Take a look tao.

Kenapa namanye Red Passion?
Oho, sebab I rasa nama 2 da bombb kutt !!!
Sesuai dengan suasana kat sini dan baju I yang ada warna merah.

Location : Seksyen 3, Bandar Baru Bangi
Wardrobe & Makeup : Syarafina Hamdun

Nak tahu tak ?
I tak tahu kenapa masa nie I terlalu semangat nak pose.
Maybe sebab pakai baju kurung I think.
Siyes, I memang suka kalo photoshoot bila wearing baju kurung.
Nice right ???
Senangnak timbulkan mood yang ada. hehehe.
Okay lah, choww dulu.
daaa ~


-Syara-

Friday, November 19, 2010

Tagged By Honey Daa

Hye sume!!!
Entry kali ini pasal tag mengetag.
Die sangat sweet n ayu. I like tao =))
Cik Honey Daa mahu bertanya macam-macam soklan yang I rasa besh jugakk nak jawab.
Bukan selalu I rajin nak jawab owang tag nie tao.
Anyway, tengs banyak- sebab sudi tag I tao awak!!!
Okay, suda excited nak jawab nie.

1) Selalu bangun pagi pukul brape?
Tengok keadaan jugakk. Selalu kalo set alarm mesti terbangun lewat jugakk. Mencik jer rasa nyee. hehehe.

2) Ramai kawan laki ker kawan perempuan?
Perempuan. Tengoklah, laki pun ramai jugakk kutt

3) Bila 1st time korang bercinta?
Cinta monyet masa sekolah dulu. Tahun 2005.

4) Tau memasak x? masak ape? (paling superb lah yg korang tau masak)
Tahu lah sikit-sikit daripada tak tahu langsung. Paling terer masak sambal kutt. Takpun buat pape puding ker. Skank nie pun tgh proses blaja memasak lagi. heehehe =))

5) Pkara paling lucu pernah blaku dalam hidup korang
Nak tahu? Kejadian nyee kat kg. Zaman sekolah dulu mmg suka naek moto then ronda-ronda satu kg. Sekali nampak lembu kat tepi jln, takut punye pasal terus terjatuh dalam bendang. Mandi lumpur tyme 2. Siyes kelaka. Tak kan lupa sampai bila-bila peristiwa 2. hahahaha

6) Pkara paling gila pernah korang buat
Tak reti bawak kete manual. Tapi pnh sekali pinjam kete membe then pergi merayap walaupun tak konfiden bawak kete manual. Berani mati tyme 2!!!

7) Jawatan korang time sekolah (menengah)
Banyak sangat lah. Salah satunya jadik Pustakawan

8) Selalu keluar dgn membe x? brp kali dlm sebulan?
Banyak kali. Sebab nyee I suka bila dapat hangout dengan membe2. Dowang memang terbaek!!

9) Dgn kawan2 gune bahasa aku/sy/nama sendiri?
Kalo dah lama kenal ataupun serasi dengan I, guna aku jer. Kalo bawu2 nak kenal pakai nama sendiri, SYA =))

10) Dah berpunya ker belum? if dah, brp lama kenal si dia
Sudah. Baru 8 bulan kenal die. Doakan kekal lama.

11) Pkara yg korang paling pantang sekali ape? means mmg korang x suka lah
Menipu. Sekali tipu, tak kan percaya lagi dah. Beware!!! Lagi satu kalo I tgh makan paz 2 ada jer tangan atau sudu yang kaco makanan I without my permission. Tak suka cam 2. Then tempat yang kotor, tolong lah jgn kotor2 yerkk.

12) If ada org yg baru dikenali minta no tel, apa respon korang?
Takyah nak gewdiks2 nak mintak num phone. Kalo gurl I akan bagi jugakk. heee~

13) Bile ada duit je, korang suke bile ape?
I gila shopping so sume benda I rasa nak beli. Lagi-lagi baju n shawl

14) Nama glamor korang time sekolah
Syara atau Sya

15) Korang selalu habiskan kredit (sms/call) kat sape?
En sayang. Dan sape2 yang bagi mesej 2, mesti I akan balas, jangan wiso. hehehe

16) Sudah tercapaikah hajat korang? cite lah hajat ape
Ada yang dah tercapai, ade jugak yang belum. dulu mengidam nak beli kete, alhamdulillah dah ade kete skank. Teingin nak pasang sportrim kat kete, lama jugakk tunggu tapi syukur suda dapat sportrim 2. Now hajat yang tatao bila leh dapat, I nak beli DSLR, laptop wane PINK, nak modified kete, nak bercuti kat korea. uhhh, macam-mcam lagi. hehehe.

17) Ape yg paling korang geli gila2 gelilah!! huhu
LIPAS. I mmg anti gila ngn binatang nie!!!

18) Pernah accident/injured (teruk) x slama nie?
Masa kecik2 dulu sangat agresif maen2 sekali terhantuk kerusi. Abes berdarah teruk dahi n pengsan terus. Kene operation. Merasa jugakk duduk spital tyme2 kecik dulu. Sampai skank ade lagi parut 2 kat dahi I.

19) Perkara yg paling menarik minat korang? sampai korang lupe kat bf/gf/husben/wife lah! huhu
Bila tengah besh2 mengadap blog. Terlupa nak reply mesej. hahaha

20) Perkara terakhir sekali yg korang nak buat kat dunia ini
Nak jadik insan terbaek untuk diri sendiri dan family !!!!



Nak Kulit Chantek Tak?

Salam readers,
Entry kali nie saje nak kongsi2 pasal kecantikan sikit.
Actually, nie Vaseline Lotion.
Kowang nak kulit jadik cantik? Lembap n Putih berseri?
So, I suggestkan pakai lah lotion nie.
Siyes memang berbaloi-baloi.
Harga pun takde lah mahal pun, kire sume owang mampu nak beli.
Bagi I kan, nie lah lotion terbaek penah I jumpa.
Memang puas hati kalo pakai lotion nie. Berkesan.
Die ade dalam 4 warna jer.
Kuning, pink, hijau n putih.
Hijau n putih 2 I belum try lagi tapi yang kuning n pink mmg I tgh pakai skank.


Tadaaa, nie adalah my favourite!!! Siyes I sukaa sangat pakai ini.
Lagi-lagi sebelum tido.
Yang wane kuning nie untuk kelembapan kulit.
So, sape2 yang ade masalah kulit kering 2 boleh lah pakai.
Kompem kowang puas hati. Beshhh!!!
Yela, kan kat kaki kte nie memang selalu kering kan.
Lagi-lagi kat area tapak kaki, ibu jari kaki 2.
Wajib die kering-kering kan.
Lagi satu kat area pegelangan tgn, selalu jugak nak kering.
Then bila dah sapu lotion nie, result nyee wowww, amazing!!!!
Nak sapu satu badan pun lagi bagus.
Nanti kulit lagi lah, lembut jer.
Suka kan kalo jadik cam 2.
Kte nie pompan kene jaga sume benda tao.
Untuk masa depan senang. hehehe.
Yang wane pink nie jadik pilihan kedua I.
Mula-mula pakai yang nie sebab botol die 2 wane pink.
Jadik terpikat pulakk. hehehe.
Pink nie untuk kecerahan kulit.
Kalo pakai 2minggu berturut-turut, InsyaALLAH berkesan.
I pun selalu pakai sebelum tido.
Tyme 2 kan kulit kte tgh nak rehat, sapu jer.
I selang-seli kan. Kalo lah yang pink nie dah abes,
I akan tuka pulak yang kat atas 2.
I suka suka suka dengan dua2 lotion nie.
Botol nye dah lah chumel, harga pun tak mahal mana.
So, kowang kene try yerkk.
Sebab bg I lah kan, I pun sebelum2 nie dah byk jenis lotion I pakai.
Tapi result nye takde sangat.
Sekali try pakai Vaseline nie, wahhh memang puas hati!!!



p/s : kte pompan kene jaga luar n dalam. Bagi yang dara 2, mmg penting nak jaga kecantikan. Kowang kene ingat nanti dah kawen, suami kte bukan jer kawen dengan muka kte tapi seluruh badan kte tao. Sooo, pikir2 kan lah yerkk. Kene bertindak dari kte muda-mudi nie lagi. Nanti senang =))

Thursday, November 18, 2010

Cerita Jadik Budak Nerd

Hola sume kesayanganku!!!
Disebabkan tatao nak update pasal ape,
nie jer lah yang mampu I jadik kan tatapan
sume blogger sekalian.

Sabtu yang lepas my kazen kawen.
Coowy mmg tak sempat nak take pix pengantin masa 2.
Sebab nyee I sampai terlalu lambat.
Yela ayah cakap nak bertolak lepas subuh.
Semangat bangun awal then siap2.

I pakai lah baju biasa dulu sbb awal ag kan.
Ingatkan sampai sane dalam kol 10.
Sekali dah siap, ayah cam duk relax2 jer. Pelik.

Okay, kol 10 baru ktowang gerak.
Paz 2 sarapan kat mamak dulu.
Dalam ati I cakap, nie mesti tak sempat nak tuka baju jap ag.

Betol!!!
I sampai Melaka pengantin pun dah sampai.
Cam ner 2?
Kelam kabut siap2 tao. Haishhh.

Tunggu makteh sampai.
Then g lah makan kat uma pengantin 2.
Kire nye tak sempat nak tgk pengantin 2 bersanding.
Sedih kann.

Malam nyee dah nak balik kl.
Singgah lagi uma Mak Ngah sebab ade hal tertentu.
Sooo, kebuhsanan take lah pix.
Yang nie laen sikit.
Tetiba gewdiks nak jadik nerd.
Okay, nak merasa jer. hehehe.
Pinjam spec adia.

Rasa cam kelaka jer bila muke jadik nerd nie.
Nampak baek betol.
Takpe owang nerd kan pandai2 belaka.
huahuahuahua.
Okay, terperasan lebih kejapp. heeee~
Jangan mara tao

-syara-

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha

Salam readers,
Kowang sihat tak?
Anyway, esok dah nak raya dah kan. SALAM AIDILADHA. Cam ner persiapan kowang?
Saya? uhh, malam nie baru bertungkus lumus nak masak-masak.
Sebab nyee ari nie mama n ayah keje.
Besok pagi-pagi baru nak balik kampung.
Kampung saya kat Melaka. Kowang pulakk kat mana?


Nak kongsi sikitlah kan.
Sebelum nie kalo raya jer mesti saya akan balik Kedah. Wajib.
Kat Kedah kan die punye Aidiladha 2 dah macam Aidilfitri tao.
Tak caye? Tanye lah sape-sape yang duk Kedah 2. hehehe
Aidiladha kat sane siyes meriah sangat.
Masak ketupat palas, gulai daging, kuih raya.
Owang datang uma beraya.
Budak-budak beraya sebab nak duit raya pun ade.
Jangan tekejut yea, nie kenyataan.
Kalo saya raye kat sana, kompem dapat wit raye jugakk. Sukaaa.


Dan lagi satu, kalo ayah cakap raya nie nak lik Kedah.
Mesti sayan adik saya akan nak jugakk baju raye baru.
Tak tahu lah kenapa semangat raye 2 ade. hehehe
Kali nie nak balik Melaka, tak beli baju baru pun.
Pakai jer baju yang sedia ada.


Kalo kat melaka cam ner pulakk suasana nyee kan.
Saya mmg dah lama lama lama tak beraya di sana.
So, besok rasa tak saba sangat tao.
Windu jugakk nak makan ketupat nasi ngn rendang ayam.
Takpun sambal ayam, lontong.
Wah, sume 2 saya sukaaa.



p/s : raya nie my kazen Iman, Adia n Sue takde. dowang tak balik Melaka. Sedih okay. Bukan senang saya ade peluang nak raya kat Melaka nie tao. Selalu kat Kedah jer. Sedihhh laaa kowangg =((((