Tuesday, February 2, 2010

Hati Perempuan

Hari - hari ade jer aku dgr cte pasal seorang lelaki yg sgt2 'boleh harap' . Pandai ker lelaki jge ati n pasaan seorg pompan ?? Boleh ker lelaki tahu seorg pompan itu cgt2 syg kan nyee ?? Jujur ker lelaki terhadap pasangan nyee ?? Setia ker seorg lelaki itu ?? Pehh , byk nyee pesoalan aku. hahaha .

Okay , aku bukan nk blame sape - sape pun kat cni . Cume bedasarkan pengalaman kawan aku . Sangat cdey n geram lak aku bile die cte pasal bf kesygan die 2 curang !!! Boleh terima ker wahai kaum hawa sekalian ?? Byk laki yg aku jumpe , mmg akan curang n tak reti nak setia. Why ?? Memang ade yg setia ade satu lam sejuta laa . Macam mane laa lam mse yg same kamu 2 leh menyayangi sekali dua insan yg bename perempuan ?? Apekahh sume nie ??

Walaupun pompan selalu tesenyum n hepy , tapi sape yang tao ape ade lam hati die . Hati pompan sgt2 sensitip dgn kate - kate yg d lempar kan walaupun bg laki 2 cume hal biase . Suda meluah kan prasaan tehadap pompan yg d sukai tapi nape bile pompan 2 suda mule buke ati utk kamu tp kamu akan ckp , ' aku tak boleh ngn kau ' . Why ?? Ape yang lelaki nie mahu kan ?? Seksa ati pompan bile d perlaku kan sebegini . Kire nyee tatao ape jawapan yg terakhir tuk perasaan masing - masing . Perlu ker jadik bnde2 cam nie ??

Then , patut ker cakap GF cendri sebagai pompan simpanan ?? Sangat hina gelaran itu . Hati sape yg tak tesentuh bile org yg d sygi ckp cam 2 . Sangat cian that gurl . Lelaki , jgn lah keliru ngn perasaan sendri . Pilih mne yg betol - betol n jgn mule kan bende yg tak patot krn akan hancur ati pompan yg pernah kau sayangi . . .

Perlu ker menunggu lam tempoh mase yg lame ?? Penat utk menunggu n penat utk tahu ape jwapan dr ati lelaki . Adakah lelaki mahu menjauhkan dri dr pompan dsbbkan oleh pompan ag 1?? atau ade sebab laen ?? Bukak mate n bukak ati , tgk n selam then ingt kesakitan yg dulu kale penah pompan alami . Pliz , remember !!!!!

-syara-


6 comments:

miss oren said...

status bf or gf takpe lagi..kawan saya sudah bersuami tapi suami die still curang.padahal masa mula2 nak kawen dulu janji macam2..kesimpulannye nak percaya lelaki boleh tapi janagan 100%

EmI said...

hoho..teruk gila kutuk lelaki. x sume lelaki berperangai macam 2. kadang2 prmpn gak mcm 2. tp majoriti lelaki ler.huhu..Lelaki leh kawen 4, jd sudah mjadi kebiasaan psg byk2 kot.mana tau leh kawen sume skali.Tapi bila lelaki setia,prmpn lak x setia.bl prmpn setia lelaki x setia.ape pun jodoh pertemuan dtentukan oleh Allah. Kita merancang, Allah menentukan.Don't blame each other.

Miss Syara said...

eml : tak blame sape2 pun. jaz kongsi pdgan jer. bedasarkan pengalaman owg sekeliling.

Miss Syara said...

oren : wah, sgt2 dasat cm 2. heeheh. yepp, betol jgn pecaye 100 pratus

dearist anys said...

ouh bru smlm sy dpt tahu kwn sy kna tipu ngan bf dye slame 4 tahun.

yg dasyatnye. dye ckp mak dye mati.
sdgkan mak dye sehat walafiat.
ouh. sakit kn.

Miss Syara said...

wahh, e2 manusai ker ape 2?? tak beragak nk libat kan mak lam hal pecintaan die. kunun nyee nk tagih simpati ker ape?? hmmm. macam2...