Tuesday, July 7, 2009

Penat Daki Tangge n Ade BumbleBee Sesat

Halu sume Blogger....

Ari ahad lepas aku n the geng g mandi - manda kat Sungai Gabai . Aku ta penah woo jejak kaki kat sane 2 . Mule ase excited la nk tgk cm ner la wupe nye Sungai Gabai nie . hehe . Aku di amanah kan oleh Udes tuk bawak sosej n cili sos . Semangat jer aku g bli sosej kat gaint uma aku . hehe .

Okay , pagi - pagi ahad 2 awl gyler aku bangun nak siap kan brg - brg picnic aku . hehehe . Semangat nye pasal . Aku konvoi ngn Sis Mieza nk g meetpoint ktowang kat Petnonas Uniten . Sampai - sampai jer nampak la udes , amy , sis lin n tranz . Puteh n pali konfem late nyee. Suda leh agak da . haha .

Sementara nak tggu sape - sape yg datang late 2 , ktowang ngn mke ta malu nye berkelah tepi longkang kat petronas 2 . Nak wat sandwich . hehe . Picnic kat c2 pun besh gakk kan . Udara yang nyaman lagi segar . Nasib la ta panas cgt . Ape ag , pose -pose !!!!

- Amy ngn semangat waja wat sandwich -

- Tranz gyler -
- cakk kat kamera -

- pose sambil makan sandwich -

Emm , paz 2 konvoi la ramai - ramai g destinasi ktowang . Puteh jdk marshall 2 jangan maen - maen . Tapi bapak laju si Puteh nie bawak kete . Ta leh kejar aku . haha . Akhir nye sampai gak aku kat Sungai Gabai nie . Wah , nmpk cm besh tapi nape ak ta nmpk ag sungai die . heheh . Bawak sume barang - barang yg banyak gyler nie . Jalan- jalan punye jalan , kene naek tangge lak . Okay la cm 2 . Naek - naek , ta sampai - sampai ag . Bapak tggi . Aku tgk atas , ade ag tgge . Bia betol Sungai gabai nie cm nie . Tinggi nak mampus tangge die . Nak tercabut nyawa aku naek tgge gyler nye tggi . Hanya Tuhan jer yg tao kepenatan aku nie cm ner . Sampai Ase cm nak pitam n kaki aku nak kejang kutt . Gigil -gigil kepala lutut aku . Sempat amk pix jap . Ta leh blaa ade BumbleBee sesat lak . wakakaka. Ngok nye Wakang .

- Wakang adalah BumbleBee sesat -

- Muke sume suda kepenatan -

Paz 2 , sambung naek tgge tinggi ag . Aku suda semput cm nak mmpus da nie . Cepat la cmp . Aduyai . Emm , sampai - sampai jer kat atas yg tggi 2 , ramai nye owang . Ktowang suda tatao nak amk port ner . Sume cm suda full . Kecik jer pun tmpat die .

Okay , stat bakar - bakar ayam n ak cmpat melantak nasi lemak buatan Udes . Sedap 2 . Abes sume melantak dowang g la mandi . Aku juin jer tapi ta mndi tao . hahaha.

- Wakang, Aimi , Pali , Tranz . Pembakar ayam -

- Aku pun nak selit gak -

- Sempat story2 -

- Sibuk jer blakang aku 2 -

- Sangat sejuk air 2 kan amy? -

- Gaya kuak lentang Udes -

- sengalness -

Emm , lame gak la aku nak tggu dowang abes mandi . Sampai sume bnde aku sempat makan . hehe . Aku leh ag bakar sosej n kerang tao . Buring ta buring duk sowang kene jage barang2 yg banyak nie . hehe . Paz dowang mandi2 , dowang makan ag . Makan n makan n makan jer keje ktowang tyme 2 . haha .

Suda mao balek , suda siap kemas2 barang yg serabut kte sempat capture .

- Gigil kaki wehh diri cm nie -

- BumbleBee mengganas -

- Wakang addicted ngn bumbleBee -

- Nie la bumbleBee sesat -

- Sis lin kene buli , tgk tudung die -

Okay , done everyone . Sampai cni saje cte saye yea . Memang happening gyler walaupun aku ta juin mandi sekali . Aku just cuci mate ngn laki - laki yg ade kat sane . haha . Laen kali kte g lagi yea . Tapi taknak la kt Sungai Gabai ag . Tercabut nyawa duhh . hahahah .

-syara-

8 comments:

asna cute said...

Wahhh pegi sungai gabai ek hehe asna ada pegi bulan lpas. sakit gilor kaki naik atas tue.

Seronok kn dapat berkelah hehe =)

Miss Syara said...

asna : heheh. betol. ase kejang jer kaki. nak pitam pun ade gak. haha.

emm, mmg besh bekelah ngn mmbe2. sonok cgt2.

maisyara pot! pot! said...

waaaahh! best jep tgk dowg bakar ayam 2.. ade lebih ta???

that mamat yg bernama wakang sungguh cumel bile pkai topeng bumblebee!!!! :D

Miss Syara said...

suda takde lebih lorr. abes ktowang mkn.heheh. sebab sedap cgt. hehe.

wakang e2 chumel?? kalo die bc, konfem die pasan gyler2. ahahaha.

Wahidah said...

tu la pi tk ajak kan dh kejang..:P

MiSz HuDa HusMaN said...

HaHaHa..
aMaCaM syara??
aDe raSe McM Nk MiNx NyawE x bLe sMpai aTas??
aHakzzz..
KorG xMeN GeLoNGsor BaTu Tu kE??
ToBaT duH aK kaLo MEmBe2 ajak g sNi LaGi!!~

Miss Syara said...

yiko : haha. 2 la pasal nyee. abis kejang satu bdn. hahah.

Miss Syara said...

hud2 : emm, mmg trase cm nk tecabut nyawa aku ase wehh. taknak da g sane ag. ckop la skali seumur hidup. haha.

aku ta maen , dak2 nie maen la gelongsor 2. tgk cm besh jer.