Tuesday, March 10, 2009

10 Thing??

Nak tao pe bnde yg aku selalu tampal kat mke aku. Ha, nie aku nk kongsi ngn kowg sume. Walaupun xde r havoc ner pun. Tp aku tetap syg ngn brg2 aku nie. Bnde wajib. Check it out.

1. Krim Fair & Lovely. Aku pakai die nie da lame cgt da. Drp aku zmn skool ag. Lame 2. Tak cilap aku darjah 6. Aku pkai nie pun sebab kezen2 aku rmai yg pkai fair n luvly nie. Aku tgk cm besh jer krim nie, trase nk gak try tyme 2. Aku ngn gatal nye beli la n try pakai. Excited doh mse mle2 pkai krim nie batak pun de gak kut. bab sebelum nie xpnh try ner2 krim kat mke. huhu. Tgk2 die serasi ngn mke aku. Sampai skank beb aku pemakai setia die. huhu. Thanz 4 you lah.

2. Consealer ( Maybelline ) . Aku Baru jer jinak2 nk pkai bnde nie. Dulu aku pkai consealer Silkygurl. Okay n bekesan. Nie aku saje jer nk try pkai Maybelline. Bab aku lom penah ag sebelum nie try brg Maybelline. Sekali sekala kan bkan nye slalu pun aku cm nie. Ttbe jer m'gatal nk pkai bnde2 yg aku xpnh pkai nie. hehe. emm, mmg puas ati cgt2 la bab die de impak yg bsr kat mke aku. Jgn pkai byk2 da la yea bab consealer pun da cm krim padat gak. Kalo nk ag besh, pkai consealer dulu baru pkai bedak asas. Itu la yg aku amal kn skank nie. huhu.

3. Foundation ( SilkyGirl ) . Foundation nie pun aku baru jer pakai. De la lam 2bulan xcilap aku la. Mle2 aku cm takot jer nk pkai sebab aku lom base ag bab2 make up nie. Tp aku kuat kan ati nk try gak bnde nie. Ble ag kan aku nk pkai. Tak kan nk tggu tua kut. huhu. first tyme pkai, aku mmg batak gyler beb. tatao la npe aku leh ase cm 2. Sonok pun de gak la kut. Aku xreti pkai tp wat2 cm tao suda. kan2. huhu. Cmp skank aku besh ngn ade nye foundation betepek kt mke aku. hehe.

4. Bedak Kompak ( SilkyGirl ) . Bedak mmg xleh dipisahkan ngn aku. Pe2 pun mst aku nk tepek bedak kat mke. Nnt nmpk beminyak lak kalo xpakai bedak. Dulu aku pkai bedak kompak JohnsonBaby. Lame gak aku pkai bedak 2. Dr aku skool ag tao. Umo da meningkat nie, nk cbe lak yg laen. Nak merasa jer pun. huhu. Aku pkai yg wane pink tao. Bkan sebab wane bekas die tp wane bedak 2 same ngn wane kulit aku.



5. Mascara ( Avon ) . Seyes aku ckp, dulu aku benci gyler nk pkai mascara. Sebab bagi aku pkai mascara nie leceh gyler n tah ppe. Paz 2 wat mate aku ase xselesa langsung. 2 la aku da lame xpkai mascara. Tah npe aku nk pkai mascara nie n beli la satu. Pakai2, lame2 aku da bse da. Ase besh lak pkai bnde nie. Bulu mate aku nmpk laen cket dr biase. huhu. Aku cke pkai mascara yg basah n hate pkai yg kering.



6. Blusher ( SilkyGirl ) . Wajib kne pkai blusher kt ppi. Menyerlah cket mke kalo de blusher nie. Dulu aku mmg anti nk mamposh la ngn blusher nie. Sebab kalo pkai kt ppi, nnt nmpk merah jer cm opera. Gyler2 la aku kutuk sape2 yg pakai blusher nie. hehe. Last2 aku yg gyler nk pkai bnde nie. amk ko. haha.






7. Eyeliner ( Maybelline ) . First tyme aku make up kan mke aku, eyeliner la bnde first ckali aku pnh calit kt mke aku. Tyme 2 kezen aku yg ajar kan pkai eyeliner. dulu aku buta bab2 make up nie. Aku pkai tebal gyler doh. Tak reti kan. Kebetulan tyme 2 ktowg de dinner laks. hehe. Eyeliner nie pun bnde wajib kat mate aku. mst aku pkai nye kalo nk g ner2 pun. Kalo aku xpkai, ase cm xsempurna la plak. hehe.




8. Vaseline . Bibir aku nie jenis yg kering. Kdg2 sampai pecah2. Sakit tao. Aku pnh alami gatal2 kt bibir ku. Azab 2 hanye Tuhan jer yg taw. Tak thn aku tyme. De sowg mmbe aku nie promote la bnde nie kat aku. Die kate vaseline nie mmg elok cgt2 tok bibir. Bkan bibir jer tmpat yg kering pun leh pkai vaseline nie. Cam kaki kering ker, siku ker. aku pun beli la. Pkai2, mmg bekesan pun. bibir aku pun da okay da sampai skank nie. Nie pun bnde wajib aku kne pkai.


9. Lipgloss ( SilkyGirl ) . Aku ag suke pkai lipgloss dr lipstick. Sebab bibir aku nie mmg jenis yg kering. aku selesa pkai yg nie. Da byk lipgloss aku pakai akhir nye yg nie gak kekal cmp skank. Aku selesa pkai jenis yg nie dr yg laen. Aku pun xtaw la nape. huhu. Wani yg terang2 xsesuai ngn bibir aku la. 2 yg kecewa 2. Sebab bibir aku wane gelap so 2 psl la wane yg tertentu jer leh. Kdg2 susah gak aku nk crik wane yg sesuai ngn bibir aku nie. aduyai.





10. Eyeshadow ( SilkyGirl ) . Aku jarang cket pakai eyeshadow nie. kKlo aku ase aku nk pkai, bawu la aku pkai. kalo pkai 2 tnde nye aku tgh ajin la tyme 2. huhu. Itot mood la plak kan. haha. nape?? Sebab aku xbape nk pandai pakai bnde nie. Mmg lom xpert ag beb. Byk kali da aku bc kt magazine cm ner cre yg tol nk pkai eyeshadow, tp tetap xbehasil. 2 yg aku malas cgt 2. hehe.

2 comments:

Qissie said...

ohh bibir i mmg jenis sllu kering.thanks.nnti nak cari.hee

pUmpkiN guRL said...

hehe. okay2. welkem deas. selamat mencari yea. kat watson de. guardian ker.