Sunday, January 30, 2011

Photoshoot Conteng Muka



Salam readers!!!

Baru hari ini I rajin nak hapdate blog. Sorry di atas kemalasan yang melanda yerkk. hehehe. Anyway entry kali ini pasal photoshoot dua minggu lepas. I ada juin event nie sebab nampak macam menarik dan unik. Make up die lukis-lukis kat muka. Belum pernah rasa kene make up macam ini. Itu lah I juin sebab nak tengok cam ner lah rupa I kalo dah kene conteng. Sangat happening event nie. Dapat kenalan baru dengan photographer ramai sangat, MUA pun berusaha keras menconteng muka model-model yang ada. Enjoy!!!


Suda setel muka kena make up photographer sume panggil nak shoot. Bukan sorang dua yang shoot tapi beramai-ramai okay. Mula-mula memang segan ahap gaban, dah lama-lama baru dapat biasa kan diri. Yela sape tak terkejut tetiba ramai-ramai serbu kte kan, Sangat dasat pengalaman 2. hehehe.


Then ini lah hasil nyee, ada banyak pix tapi tak kan nak upload sume kan....






Terima kasih tak terhingga kepada sume photographer dengan gambar dorang yang awesome dan cantik!!! I tersangat lah suka dengan hasil keje dorang mengedit gamba-gamba nie. Ingat senang nak edit gambar bagi nampak terbaik nie? Susa okay. Teringat dengan arahan dorang masa nak shoot 2, besh jer tao. kejesama itu penting! hehehe






Wah ada jugak aksi berbaring kan. Takpe I sangat enjoy jer. Photographer siap tanye 'awak boleh bareng tak kat rumput nie?' dengan segera I jawab ' boleh jer, takde hal lahh' Pape pun kalo nak buat keje nie minat mendalam 2 kene ada. Kalo tak connection antara kte dengan photographer takde, lagi lah susa. hehehehe. I pun buat ape yang termampu jer. Dalam proses nak belajar jugak.






Three of us. I tertarik sangat dengan pix nie sebab nampak unik kutt bagi I. Tengs 2 photographer. Walaupun time nie tengah panas, kitorang gagah kan diri jugak untuk bareng mengadap matahari. Ohhh nasib baek photographer suruh tutup mata. Selamat sikit. hehehe


The besh moment kalo dapat photoshoot macam nie. Dapat jumpa sume yang kte kenal just dalam FB jer. Anyway, tengkiu banyak-banyak 2 my MUA sis Azah yang make up I tyme nie. Serius, I memang suka hasil tangan die, kreatif!!!

21 comments:

HudaHalim said...

seriously mmg hot habes syara!! sangaattt cantek!! btw, Iman pon join skali?? wahh gmbr iman ade x??

syara.. ko mmg gorgeous!♥

Syarafina Hamidun said...

iman tak juin pun dear. die 2 segan sikit kalo depn kamera. hehehe.

anyway tengs alot, make up 2 yg gojes sebenarnye yunk =))

FatihaMedan said...

wahh uniknya. cantik lah semuanya. awesome :D

athirahMedan said...

wahh, uniknya. awesome habis shara :D

*sorry tadi salah pakai profile ;p

al_hakim said...

unik..huu

Syarafina Hamidun said...

fatiha : unik kan? bukan selalu cam nie. ehehe

Syarafina Hamidun said...

tira : make up 2 awesome dear =))

Syarafina Hamidun said...

hakim : sangat unik! hehehe

Grape Moon said...

wow,smart ohhhh ^o^

Syarafina Hamidun said...

yepp, sangat2!!

Siti Nurazlinda said...

dah lama tunggu kak syara buat entry ni. suka sangat.! ;)

Drunbella Khoo said...

uish.
speechless tengok art kat mata tu.
=_='
mau jugak mau jugak.

cik_HitaM puTih said...

cantik la. pic menarik. i flw u

cik_HitaM puTih said...

cantik la. pic menarik. i flw u

~eZmALiZa~ said...

unik photoshoot la cyg! comel... :)

Syarafina Hamidun said...

linda : coowy lambat sgt pdate. hehehe

Syarafina Hamidun said...

drunbella : jum lah planning make up cam nie. hehehe

ayulunera said...

Lawanye....macam fairy.....ehhee.....MNJ photog..memang feymes bro ni...hasil die pon memng cantik....congratz dear....=)

izyansyazwani said...

besttttt :)
yan xtau la bila nk pshoot plak..
windu neh..2 bulan cuti photoshoot.
pasni mesti kakukeras je..hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

u r sooo cantikkk:)
love the photo:)

misz sheyla said...

smart ouhhhhh :)