Wednesday, May 19, 2010

Jum Jelajah!

Saya memang suka cte benda yang da lama skank bawu nak kepo - kepo . hahaha . My febret tao . Bulan 4 kutt event nie . Myvix ade buat Jelajah Central . Sangat - sangat besh n teruja bila juin . Ingat lagi tyme 2 pagi - pagi nak pegi sekali kete aku takleh stat . Die majuk ngn aku lah sebab seminggu aku bia kan die terbengkalai . Cian die .

Okay mula - mula berkumpul kat Dataran Shah Alam . Wah , sampai - sampai jer ramai sehh . Aku pulakk dengan segala horamat nye terpakse bawak kete mama aku . Nasib lah mama pakai myvi jugakk . Kalo tak tatao lah nak buat apa da . Sampai sana terus amk baju ngn sticker . Then ade taklimat cket . Tangkap - tangkap gamba memang wajib!
Suda gerak , sangat excited okay .

Checktpoint first kat morib . Wah , ikut jalan lama pulakk 2 ag lah aku batak . Aku nie mana lah penah g area morib nie . Cam bse aku kene tangkap gamba . Konvoi pjg gyler tao . Ade lah lam 45biji kete . Tekejut lah ramai sampai tahap cm 2 . Sampai sini ade yang bagi flyers kat sape2 yang pakai myvi . hehehe . Take pix sgt besh . Kowang sporting!


Checkpoint kedua Kat Bagan Lalang . Kat cini lama cket benti . Melantak puas2 . Solat ape sume . Tangkap gamba 2 wajib . Mata pun da sayu - sayu nak tutup . Siyes mantok sangat2 tyme nie . da la ngn panas nyee . Paz 2 menyaksi kan seseorang terkena balingan tepung n telur . Hepy siott . hahaha . Next checkpoint kat Salak Tinggi . Tapi kat cni just lalu jer .

Next checkpoint kat Kajang . Walaupun ktowang parking kete panjang n berderet kat depan kedai rim tapi besh ape . Buat mata aku jadik rambang jer laa . Aku da la mmg kepingin gyler ngn rim . Bila leh dapat rim ? hehehe . Gamba sume chantek2 tao . Suke sangat2 . Memang kene redah la panas cam ner pun . Syok!

Lastly , kat Putrajaya . Tyme da petang sgt da pun . Mate da mantok , badan pun rasa lemah sgt . Nak taknak kene lah redah jugakk . Cian ngn sis mieza die kene drive . Aku mao drive tapi die taknak . Okay jer la kan . Okay da sampai jer terus parking kete lawa - lawa . Just tangkap gamba jer . Then terus g lepak makan . Makan puas2 paz 2 ujan la pulakk . Ape lagi mmg wajib kene lik uma lah . Nanti ayah n mama bising . hehehe . Pape pun have fun tao!


-syara-

1 comment:

Cik Rara said...

wahh,beshhnya lau dpt join..:)