Monday, April 6, 2009

Adakah Itu Aku. Tyme Nie Tak Disangke.

JUMAAT ( malam )

Aku ngn family aku lik ke kg kat mlake . Sebab sepupu aku kawen . Lam kol 11 lbih ktowg da sampai sane . Sampai2 jer aku g la jumpe ngn sepupu aku 2 . Nak tgk la die cm ner . Bawu paz jdk bini owg kan . hehe . Aku msuk jer bilik die , banyak nye kek . hehe . Bowak2 la ngn die . Tetibe die ckp ngn aku die tgh pening pasal pengapit . Pengapit die ( sepupu aku gak ) tak dapat datang sok . Aku pun pelik la. Abiz 2 , cm ner ko nak wat . Last2 die ckp ko jer la jdk pengapit aku . Abiz cte . Da pening aku nak pk2 . Aku ngn blurr2 nye , hah?? tak kan aku kutt . Tak penah duhh aku jdk pengapit nie . Sengal la ko . And tepakse la aku turuti kata2 nye . huhu .

SABTU

Pagi2 bute da kene bangun . Base la kalo da duk kat kg . Da mandi2 aku siap2 la kan . Excited duhh jdk pengapit wat petama kali nye . haha . Yela , aku nie kalo bersiap lame gyler . Baek aku siap awl2 dulu . Tgh ciap2 fmily Pak Long aku sampai . Dowg cmpai2 terus ciap2 . Aku ag la glabah . hehe . Da ciap aku pun turun la g uma sepupu aku yg nk kawen nie . Ramai nye owg . Malu i tao . hehe . Di sebab kan awl ag kan , aku pun tlg2 la wat keje kat dapur . Macam2 bnde la aku wat . Penat gak la . Da la kepanasan yg teramat cgt kat sane 2 . Tahan jer la . Yang aku xthn tetibe jer kat kg aku 2 xde letrik . Tak ker sengal name nye . Panas die hanye Tuhan jer yg tao wehh . Da de letrik , aku ngn semangat nye g la tlg2 . Angkat makanan , letak makanan . Paz jer setel sume 2 , tggu la mne la pengantin laki nie . Lembab gyler . Da kol 2 ptg pun lum muncul2 ag . Aku ngn adk aku dapat la idea bernas , ktowg nak karoke !!! haha . Aku tgh syok2 pilih lagu nak nynyi nie , tetibe bunyik kompang lak ( ish , potong stim jer la ) . Berlari aku g kat sepupu aku . Jadi la pengapit sambilan . Nak tgk ??


haha . Itu la aku kalo kowang sume nak tao . Pengapit last minute . hehe . Paz 2 , mam besh 2 ngn pengantin . Kenyang jer pewut aku wehh . haha . Makanan sume nye besh2 . Jangan jeles la yea . hehe . Emm, da setel sume . Family Mak Teh aku nie xsampai2 ag . Aku mmg rapat ngn ank die .

Tggu punye tggu akhir nye nmpak gak btg idung dowg . huhu . Aku teman kan lah sepupu aku nie mam . Nade2 jer nak aku teman kan . Gedik la . haha . Paz dowg mam , ktowg g serbu pkcik dj 2 . Ingat nak karoke la kan . Ngn mke poyo jer, pkcik 2 ckp da nk tutup la . Wah , punah nye arapan aku tuk menyumbang kan suara aku yg sumbang nie . haha . Ape ag serbu pelamin la . Posing maut la atas pelamin . huhu . Look n see .



Haha . gyler kan ktowg . Yang baju pink 2 adalah buddy aku . Die la sepupu yg paling rapat ngn aku . Ktowg pun sebaya . Otak pun same2 gyler bebb . hehe . Kau dan aku mmg serupa kan2 . Hope dapat jumpe ko ag yea . Kte nie duk dekat2 tapi nk jumpe kemain la susa . haha .

AHAD

Ahad nie xde pe yg besh cgt pun . Sume nye base jer aku ase . Maybe sebab aku penat kutt pasal semalam . Tak cukup rehat lak 2 . hehe . Emm , ari nie wedding kat uma laki . Macam base , bgon awal la aku . hehe . siap2 la aku . Nie ha mse lam kete mak aku . Tgh tunggu pengntin . Lambat gyler .


Yang besh nye , aku naek kete ngn pengantin 2 . Besh tak kowang ase . hehe . uma belah laki 2 xde la jao mne pun . Da cmpai , panas gyler duhh . xthn akk . hehe . And jalan sopan la aku cm pengntin . hehe . Ade la pix cket .


Tyme nie mmg sengal uhh . Mke aku huduh gyler . Yea r , Owang kat blakang aku 2 ( sepupu aku gak ) . Bising jer uhh dowg duk kat blakang aku . Saje usik2 aku ngn pengapit laki 2 . Bab aku pkai baju itam die baju putih , so serasi . Cam ciot jer kan . Saba jer la aku . 2 yang mke aku cm taek jer 2 . hehe .



Da abiz da pun . Paz 2 aku lik kl . Sepanjang pejalanan aku titon jer . Da sampai uma aku bawu aku menyedarkan diri aku yg titon mati lam kete . haha . Penat tak terkate aku ckp wehh . Pape pun aku enjoy cgt kat kg . Tengkiu 4 all .

p/s : Tyme wedding nie gak , tahap kelaparan aku meningkat naek . Aku gyler2 banyak makan kat kampung wehh . Gemuk la aku paz nie . hehe . Aku sendri pun terkejut gyler ngn diri aku yg telalu la kuat makan . hehe .

-syara-

15 comments:

lya said...

manis owh kamu ;DD

pUmpkiN guRL said...

huhu. thanz .

joegrimjow said...

[pengapit nak ambik bau
hehe

pUmpkiN guRL said...

hehe. agak2 bau ape yea leh amk. hehe.

»][«n¤nØt_§ka|Ørz»][« said...

ya ALLAH gaya dan lagak mengalahkan pengantin.. Cepatlah k. Ish ish ish...

pUmpkiN guRL said...

haha. yeke. ner de la sis. mndai2 aje. sis 2 ble ag nk kawen. hehe.

»][«n¤nØt_§ka|Ørz»][« said...

insya ALLAH tggu hantaran keta ferari lah...

pUmpkiN guRL said...
This comment has been removed by the author.
pUmpkiN guRL said...

haha. insyllah la yea.

»][«n¤nØt_§ka|Ørz»][« said...

la...
k0 ble ag nak bersanding...
mr. marshall & mrs. marshall...
w0w. jgn lupe jemput erk...
ble nak letak pic 2gether2 ngan mr. marshall.
mesti r0mentik tahap dewa kan kan kan..

asna cute said...

Wahhh lawa tul pengatin n pegapit tu.. boleh kenal tak? hehe~

asna pun penah gak jadi bidan terjun jdi pengapit hehe~
=)

pUmpkiN guRL said...

sis noe : huhu. lmbt ag la kak. tggu akk dulu la bwu kte. huhu. nnt ade la pix ktowg 2gether2. haha.

pUmpkiN guRL said...

asna : nk kenal ?? betol ker nie?? ( xcited la plak )

DangoBunny said...

sweetnye korang... ;)

pUmpkiN guRL said...

yana : tengkiu.