Saturday, October 30, 2010

Kenapa Kejam Sangat ??

Oho, kali ini entry agak marah sikit lah. Sebab tetibe ade seorang makhluk yang datang dari dunia mana tah. Tak pasti pulak aku rasa. Dan aku tatao lah die nie makhluk jenis apa sebab terlalu dengki dengan orang laen. Tolong lah bersyukur dengan diri sendiri yea sebab nye setiap orang ada keistimewaan tersendiri. Cuma nampak dengan tak nampak jer. Aku pun tak kisah lah apa pandangan orang laen terhadap diri aku tapi takyah lah sampai melebih sangat tao. Kau emosional sangat kenapa ??

Cite nie cam nie. Ada satu ari 2 aku tetiba jer rasa nak un aku nye Formspring. Dah lama tak jenguk soklan-soklan yang orang nak tanya kat aku. Aku log in jer, tersentap jugak lah ade ayat-ayat yang tak munasabah bagi aku. Hey, kau sape yang tak puas hati sangat dengan aku nie? Mula-mula memang aku mara tapi bila pikir balik aku mempu cakap 'alhamdulillah' jer. Yang penting die ada dalam frenlist Facebook aku. Wah, itu lagi mengejutkan right? Kau berminat dengan aku ker nyah? Kalo boleh sume benda kau nak stalker kan. Uhhh Tuhan apakah salah ku terhadap makhluk ini? Kalo aku ada buat salah dengan kau, tolong lah mention dengan segera if 'kau' terbaca blog aku nie k. Yang nyirap nye kan, aku ade buat status pasal tah sape-sape yang tak puas hati ngn aku kat Formspring aku 2 then die leh serang aku lagi (nie betol-betol tak senang dengan aku kan), die cakap aku buat publisiti murahan kat Facebook. Haaa, tengok kau memang berminat dengan aku nie kan? Tyme 2 rasa gila punye tekanan lah kan. Yela, apa kte buat, sume die leh tahu? Mana boleh cam 2 kan. Seram ooo. hahahaha. Nasib baik lah kau dapat kat aku kan sebab nye aku nie tak bape nak reti mara-mara orang nie. Siyes tak reti kecuali lah kalo dah melampau sangat2. Kau sape 2 tak penting kutt untuk aku tahu sebab memang taknak tahu kalo orang yang tak suka tengok kte nie. Tak tahu lah kau kenal aku ker, kau kawan aku ker, kau penah bowak2 ngn aku ker kat Facebook, ITU AKU TAK TAHU. Lepas jer kejadian nyirap nie, aku nekad untuk delete frenlist kat Facebook aku yang betol-betol aku takpenah kenal, add jer lebih then tetiba diam terutamanya gurl. Aku nie mostly akan approved yang girl sahaja. Lelaki gudbye! hehehe. Caya tak caya lah aku delete lebih dari 600 orang!!! boleh bayangkan tak betapa penat nyee aku nak delete orang-orang tersebut??? Sampai sakit kepala aku sebab lama sangat mengadap laptop nie. Lepas jer operasi delete 2, memang makhluk 2 takde pun nak kepo-kepo kat Formsrping aku lagi. Lega. Selamat.


Dear Stalker,

Aku memang tak tahu kau sape tapi aku rasa kau kenal sape aku. Ehhh, betol ker sangkaan aku 2? Dan aku tak pasti apa motif kau nak cakap sume 2 kat aku? Adakah kau dengki yang teramat dengan aku? Tak puas hati? Hello, kalo tak puas hati mention lah sikit takyah nak anonymous sangat lah sape diri kau 2. Aku nak jugak berkenalan dengan kau wahai stalker!!! Lagi satu, kalo lah benci, then nak mengutuk wateva pasal diri aku nie takyah lah sibuk-sibuk nak teroka sume benda yang ada dalam Facebook 2 then serang kat Formsrping. Kalo berani, inbox lah kat Facebook aku skank nie!!! Sentiasa menanti tao nyah. hehehe. Ingat, kalo benci jangan tengok, jangan add jangan carik pasal. 2 jela pesanan aku kepada kau yerkk. Hidup aku nie tak kucar-kacir pun kalo takde kau yang selalu nak dengki dengan orang laen. Sila bersyukur dengan diri sendiri n aku hope sangat kau takyah lah nak buat benda yang kau buat kat aku nie, kau buat kat orang laen. Tak kemana pun aku rasa melainkan menambahkan kesakitan hati kau yang takpenah puas bila tengok orang senang. Syuhhhhhh, pegi jauh2 yea jangan kaco aku. Goodbye!!!

p/s: tengkiu alot kepada my kazen sebab tolong aku sound makhluk tak guna 2. die mmg berani mati, aku pun takde keberanian cam 2!! Sampai kan stalker 2 naek angin.

-syara-

17 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

anon ni kita buat jd kwn, kompem dia tk kn gaduh dgn kita lg <- ni mmg gila kasi komen sengal xD


* alaaa... mereka kurang kasih syg tu ^^

Syarafina Hamidun said...

emm, kadang2 takphm ngn mereka2 . ape masalah tah. hehehe

Eyda Sheyda said...

nak expose lebi kali budak2 2 hah?? hhuhuhu biasala mungkin baru kenal dunia ya..

Anonymous said...

syara,tetiba i terbaca plk blog u ni.haha.nak jadi stalker syara gak r.pastu nak report kt ckg rashidah.hahaha.ok x????muahaha.gle stalker n tukang ngadu la kan..hohoho...-lela

Anonymous said...

first of all,aku nak ckp,kau yg terhegeh2 add aku dl.so ko tak pyh la nak melalak kata org add kau. org nk tgk kau pun tak ingin. aku takde masa la stalk kau wahai mahkluk simpati.aku TERbaca je blog huduh perasan cantik penuh ngn muka kau sendiri ni. TER ok? perasan lebih la.erk.pastu tokse la mu dok upload bergelen2 gmba muka buruk mu tu! meluat mak aih!bukan aku je ckp,kwn2 aku pun kata ko buruk wet! so aku harap ko sedor lo diri tu sket yo? aku membantu moh ni,agar tak dibenci lebbih ramai org.baikkan aku? pahtu kau jgn nk ber'makhluk2' ngn aku la bangsat. celaka shit dem dem la kau syarafina hamidung!

Syarafina Hamidun said...

kau mmg melampau sgt bg aku. tak kisah lah nak cakap ape pun. malas nk layan org yang tak boleh tgk org laein senang. tahu nak ade hasad dengki 2 nape? konfiden ker aku yang add? setahu aku, aku nie jarang betol nak add sesape melainkan org 2 aku kenal!!! alhamdulillah segala ape yang kau nak muntah kan kat aku k. alhamdulillah semoga hidup kau di berkati =))

Adia Abrielle said...

AKULAH KEZEN KO YG BERANI TUH.........YEAYYYY!! ape2???
berani lg ?? dtg la sini,meh aku maki ko sebijik kasi mmpos tros...heh~

Syarafina Hamidun said...

kau lah kazen yang aku cakap2 kan 2. hahahaha. tabik ngn kau duhhh. kau sound jer ngekk. aku bengang nie auwww

Anonymous said...

napa lh dengki mendengki ni. tak boleh tgk kesengangan org lain ke. ofcz lah tuan pny fb ltak pic die je. takkan nak letak pic binatang byk2 plak kan. aduh tak paham lah manusia spesis ape. KOT2 lah pendengki ni taruk byk pic BABI kan. HAHAHA. yela muka pun hampir sama KOT. dats y tak TONJOL kan muka tu. stakat caci2 cmni, kafir lahnat pun boleh. facetoface lah. bru GEMPAk. belum cukup hebat lg cacian kau tu. belajar lg dgn mana2 sundal. bru ade classss. bak tonjol sekali muka tu. sehebat dgn tonjolan aset2 kau tu stalker.

Anonymous said...

napa lh dengki mendengki ni. tak boleh tgk kesengangan org lain ke. ofcz lah tuan pny fb ltak pic die je. takkan nak letak pic binatang byk2 plak kan. aduh tak paham lah manusia spesis ape. KOT2 lah pendengki ni taruk byk pic BABI kan. HAHAHA. yela muka pun hampir sama KOT. dats y tak TONJOL kan muka tu. stakat caci2 cmni, kafir lahnat pun boleh. facetoface lah. bru GEMPAk. belum cukup hebat lg cacian kau tu. belajar lg dgn mana2 sundal. bru ade classss. bak tonjol sekali muka tu. sehebat dgn tonjolan aset2 kau tu stalker.

Anonymous said...

emmmm...rilek syara..tuhan maha kaya....sepandai2 org tu nak rahsiakan diri dia...lambat laun akan TERbocor gak...just tawakal n doa byk2 jerr..Allah maha kaya...kalau dia kutuk ko...maksudnya..dia kutuk kejadian Allah juga..

Anonymous said...

Cani je kalau ko xnk org xske kat ko.kurangkn mekup ko yg 5 inci 2.be simple suda.kurgkn jgk gmbr2 ko yg bajet diva 2.aku tgk p0n naik rimas.lps 2,jgn ajar cousin ko jd kuangaja.ko kn pakai tudung.jg la bhs ko 2 kt status dgn blog ko.baru org x berasap dgn ko.terima jela teguran org.bkn bls gaduh2 blk.terima kekurangan dr.

lynn said...

Baby...be cool hunie..org pnh kene cani,sya..pas2 org tros dlte blog yg lame 2.mmg damn kn.

Adia Abrielle said...

PEHAL KO SETAN??TA PUAS ATY NGN AKU??? YG KO NAK SOUND2 KT SINI PEHAL?? WEYH PEGI MAMPOS LA KO BUDAK KAMPONG .KO TUH SPE NAK NASIHATKN OWG???KO TUH LG HINE CBB KO YG MULE DULU SUME NI KAN...?OWG TA KACO KO,YG KO TETIBE NA MAKI2 OWG KNPE???MMG CRIK MAUT AAHH..BLE KO DA PANAS ADE HATI NAK MAKI2 OWG...PE MASLAH KO?? KO TAO KE 5 INCHI TUH TEBAL MANE?? CKP CAM TADE OTAK..BAPAK BINGAI KO NIE...KO TUH YG PTOT CHECK KEKURANGAN DIRI KO B4 SOUND OWG!G BELI CERMIN,CERMIN KN MKE KO YG NTAH HAPE RUPE TUH KN KATE DA STALKER MSTI LAH HINE~G JALAN LA SETAN WEYH....KESIAN KO NIE,KURANG PERHATIAN LA NIE TUH PASAL LA KO TERHEGEH-HEGEH NAK STALKER OWG....NAK TEGOR OWG KONON,NA TEGO BUKAN MACAM NI LACARENYE SETAN!!! NI BUKAN TEGURAN,NI MAKIAN NAMENYE!!!KO TA PEGI SKOLA KEW WEYH???SEDEH BETOL LA KO NIE..KO NI MEMALUKAN JE LA.....WEYH SUDAH LA..NI YG TERKHIR AKU NAK MAKI2 KO,PASNIE KO NA CKP SMPAI TERKUWA BIJIK PN AKU TA KESAH..HATING US WON'T MAKE U PRETTY NEWAY..SO,SELAMAT TINGGAL SETAN~

farah hamirdin said...

sah2 budak ni otak pendek. ni blog sape? kalau blog tuan rumah..dah sah2 la dia buh gambar dia. dia nak buh 10 ribu keping gambar pun takpe kan. apehal yg kau sakit mata tengok gambar tuan rumah neh? aku rasa la, kau nih jeles kot ngan syara. pastuh kau nih budak pompuan yg tak dapat nak bekawan ngan si syara nih. haih..dasar budak hingusan. dahla tak berani buh nama. ape kes buh nama 'anonymous'?? menyorok sendiri. orang kata ape? balik batu semunyik tangan. hmm..memang otak tak matang lagi nih.

syafiqah hamidun said...

heyyyyy cilakak betul ini manusia . Kau nak memaki hamun ke mencaci haram jadah ke, PERLU KE KAU NAK MEMPERKOTAK KATIK ITIKKAN NAMA BAPAK AKU HAAA SAITONNNN ?! Memang mengundang makian aku la kan . Lahanat betul . Sesuka hati kau je en nak sebut nama bapak aku as HAMIDUNG . Heyyyyyyy ! Kau tuh nak prihatin sangat pasal cara akak aku neh da kenape? dia nak make-up 5inchi ke 5kaki tebal ke, hape kau susahh ? bukannya buat kau cacat pon . sebab kau tuh da memang cacat otak sejak azali rasanya. heyyy aku memang takleh terima kau sebut nama bapak aku mcm tuh . Barua betul kau neh. Hati tengah panas, memang aku nak mencarut jeeee keje neh. Lagi2 kat kau.Sebab kau tuh perangai , hina habiss. 1 dalam 1 000 000 000 000 . Susah nak jumpe manusia berperangai saiton hina macam kau. Kau kene bangga ngan diri kau weh. Last words for u, saiton, YOU SHOULD BELIEVE IN KARMA. Someday, kau akan kena balik ape yang kau da buat neh . Mintak Allah tunjuklaa kan kat kau yang serba serbi hina neh, takpayah nak bajet kau prihatin sangat. Ntah2 kat luar, kau yang lagi melampau. Takut ada saingan mungkin? Manusia~

Anonymous said...

apa cer nie??? aku xpnah ag ar jmpa rg nk tgur org len ngn cre mcm nie...ini bkn tguran yer tp cmburu, hasad dengki, dan sewaktu dgn nyer la...jgnla nk tgur org ngn cre mcm 2...wat org rse skit ati jer...nk tgur, tgur la elok2...ltak nme...n list kn spe kwn2 ko yg bek ati 2...nie just ckp jer...smua org leh wat...tnjuk kn yg ko 2 brani n benar ats pe yg ko tgur...ni x...mcm dak2 sek la weyh....mtang skit nk tgur org...aku mls nk msuk cmpur...tp klu ko da maki hamun member aku nie yg ko ckp sbgi teguran nie....aku tpaksa msuk cmpur...ni dkatakn maruah org...lg 1, klu ko xtgk gmbr2 die...ner ko tau die ltak gmbr die bnyk2 n die pki makeup 5inci...sah2 la ko kantoikn diri ko sndiri dgn mnyatakan statement ko mcm 2...ko jgn ingt yg bce "teguran" ko nie org2 kurang pndai n kurang peka...kami sntiasa memahami "teguran" ko 2...apa2 pon, ko tgk luar n dlm dlu dri ko n kwn2 ko yg bek sntiasa skong ngn kata2 ko 2...udah2 la nk dengki org yer..jgn ganggu org yg xganggu idup ko k...wat2 la sedarkn diri 2...kte nie sme2 hamba ALLAH...xde sape yg smpurna dlm dunia nie...so, nk tegur pon de cre nyer...bkn begini crenyer...

P/S : syara sbr k...kite sntiasa knal sape u...apa2 sms kte k...-F88-