Tuesday, November 9, 2010

Happy Puas Enjoy

Assalammualaikum readers,

Korang sume sihat ker? Lama suda tidak menghadirkan diri dekat blog I yang dah terbengkalai sangat-sangat nie. Coowy sangat sebab tak update. Ada hal yang tertentu kenapa I tak update. Ada something yang panas dah jadik kat my blog. Jeng jeng jeng. hehehe. Okay lah, nak story pasal semalam nie, I kua dengan Syaza. Sangat happening dapat buat dua benda dalam satu hari 2.

Pagi-pagi, I dah bangun terus pegi bilik air. Sakit perut punye pasal. Tak tahan betol masa 2. Alang-alang 2 mandi jela terus. Bayangkan lah bangun pukul 7.30 semata-mata nak karoke kat Pavilion. Dasat kan? hehehehe. Yela, kene awal nak terjah Pavi 2 sebab nye nanti I dari KLCC nak menapak jauh ke Pavi, memang dugaan lah kene jalan kaki kan. Penat. Pukul 10 jer I dah kua uma, park kete kat stesen Setiawangsa then naek tren sampai KLCC. Syaza suda tunggu kat situ.

Bermula lah episod berjalan kaki sambil bercakap tidak henti-henti. Yela, lama sangat tak jumpa, bila dah jumpa jadik excited nak story macam-macam. hahaha. Kepenatan melanda kene jalan jauh, nasib baek I pakai kasut sarung jer, takde lah rasa sakit kaki sangat. Gagahkan diri nie, karoke punye pasal. Nak tahu, karoke kat situ memang terbaek!!! Kowang mesti datang sana tao.

Masuk Redbox pukul 11. Nyanyi lah sampai lebam. Siyes I enjoy sangat dapat melalak dengan kuat!! Lepas sume tekanan yang ada. Terjah kejap makanan yang ada kat situ. Terbaek tao! Syaza pun terkejut ade jugak tempat karoke yang makanan die cam kat hotel. Tak caye, kene try. hehehe. Jangan terkejut kalo I cakap Kitorang abes karoke pukul 3 petang. Lama kan? Tyme 2 kitorang memang dah ilang suara dah nak nyanyi. Pakai bantai jer pilih lagu tah papa then nyanyi. Takpe maintain kool bebeh! hohoho.

Lepas setel karok, gagahkan lagi kaki nak balik. Kitorang planning nak g maen boling pulak kat Wangsa Walk. Wah, memang keje gila pegi laen-laen tempat kan. hehehe. Okay jum pegi tuka angin pulakk maen boling. I pun dah lama sangat tak maen boling nie. Siyes I memang tak terer. Jangan lah ajak lawan, kompem kalah. Bola 2 keje die asik nak masuk longkang jer. Tak caye, jum maen ngn I nak? ngeee ~

Kenapa hati nie tersangat lah excited nak maen boling walaupun tahu diri nie mmg tatao maen? Semangat punye semangat kan bila dah turn I, haahhh kan dah cakap, bola 2 masuk longkang jer. Mencik mencik mencik!!!! Takpe, boleh try lagi lepas nie. Wah, Syaza gila terer baling bola 2. Takde pun nak masuk longkang. Tabikk lah ngn die!!! Okay, turn I lagi. Lahhh, kenapa masuk longkang lagi??? Bola 2 memangdengki jer dengan I. Tolong lah jgn pegi kat longkang 2. hehehe. Rasa kelaka pulakk bila tengok diri nie maen boling. Memang tah pape. hahahaha. Sila jangan ajak I lawan dengan kowang tao. hehehehe.

Puas maen, g isi perut yang tengah lapa melampau nie. Pusing-pusing carik port mana yang sedap. Last-last decide makan kat Secret Recipe. I order Chocolate Milkshake, Noodle Tomyam Soup, Mushroom Soup. Sedappp sungguh. Lepak pun agak lama jugakk lah kat situ. Masing-masing ada story yang nak dicerita n dikongsi. Beah sangat. Then ari pun dah gelap kitorangdecide lah nak balik. Yela, kaki dah penat jalan jauh-jauh tadi. Tangan pun penat sebab angkat bola yang berat-berat masa maen boling. Cheers~

-syara-

7 comments:

~eZmALiZa~ said...

my dear.. it's good for u to release everything taw..i bace ur 2nd last entry ni syes menyakitkan hati..nway, org mmg dengki dgn pompuan cantik2 ni..dun worry k..may ALLAH bless you..thanks follow my blog taw.. :))

loves,
eZmALizA

Pinky Pixie said...

nak men bwling dngn dy gak.. sob2.. bile nk dtg melaka neyh.. hehe

Aweyn said...

akak makin cantik :))

Syarafina Hamidun said...

liza : welkem bebeh!!! alahai, tak kisah lah pasal owg nak dengki2 2. asalkan ati die puas nak bercakap kan. hehehe

Syarafina Hamidun said...

pinky : takmo lahhh, t keje nak masuk longkang jer auww. mencik jer. hehehe. dear, sabtu nie dtg melaka tao ade kazen kawen =))

Syarafina Hamidun said...

aweyn : ehhh, takde nyee lahh dear. lama tak dengar kaba aweyn kan. sihat ?

FH said...

haa betul. i know u. hee syaza , my cousin. hehe. she told me abt u once. nice :)