Wednesday, March 23, 2011

First Time Buat Benda Ini. Besh oooo!!!



Salam,


Lama nya tak menulis kat sini. Okay, kali nie baru nak cerita macam-macam perkara. hehehe.

Isnin yang lepas I telah diajak oleh my besh pwenz, Dila temankan dia shopping dekat Times Square. Oraite I pun sudah lama sangat tak jejak kan kaki dekat sana. Apa salah nye nak pergi kan. hehehe. Kecewa lah jugak sebab tak dapat shopping macam selalu, I tengah kering sangat tyme nie. Tapi seronok tengok membe I 2 shopping. Sume dia sapu tao, gagah betol! hohoho.


Sudah penat berjalan shopping sana-sini tetiba I dapat idea nak pergi nail point. Dari dulu lagi teringin nak try buat tapi belum tercapai. Kali nie alhamdulillah merasa jugak buat rawatan kuku 2. Sukaa tao.





Jenuh mencari mana kedainye last-last kat tingkat 6, penat tao. hehehe. Fuhh, nasib baik harga nye tak mahal sangat, cukup makan lah kan. Sebelum bermula nye Manicure 2 I snap lah sikit pix pengilat kuku yang banyak okay, teruja I tengok. hehe. Tapi jangan mimpi lah nak pakai, tak boleh, nanti mama marah.





Muka excited okay nak tunggu turn. Tak sabar nak rasa orang potong2 kuku. Ini pengalaman pertam yea anak-anak sekalian saje nak test tapi berbaloi-baloi tao! hehehehe. Ingat yea, I tak warna kan kuku tapi die kikis-kikis, betolkan kuku, buang kulit2 lebih kat tepi kuku 2, then urutan yang membuatkan rasa nak tido, besh sangat! Rasa nak pergi lagi buat treatment. Terus cantik tao kuku I!




Gambar di atas I tengah khusyuk tengok amoi nie buat keje, sangat teliti n cekap. Mula-mula I ingat sakit lah bila tyme dia nak potong kulit lebih2 kat tepi kuku 2 tapi mana ada rasa pape pun. hehehe. Lepas dia kikis-kikis kene rendam kuku dalam air suam, layannn jer!

Okay, dah siap, masa untuk membayar dengan senyuman lebar sampai balik uma. Puas hati n berbaloi-baloi! Nanti nak buat kat kuku kaki pulak. Tunggu jela kalo ada duit lebih, hehehe.




12 comments:

Siti Nurazlinda said...

akhirnya, kak syara kembali ! rindu gila. <3

Syarafina Hamidun said...

hehe. baru ada masa nak update dear =))

aunul SUPERB! ♡ said...

selonokkknyaaaaaaaaaa.. tenang tangan. hehehe

eesyaheera said...

geram tgk baju2 comel tapi murah kat atas tu. hehe. berapa rm you buat manicure?

sherah said...

waahh bestnye manicure

KB Emily said...

cam best je blog nie.follow leh? hehe..tu jln2 kat time square..dh berbulan gak xpegi..besh!!! singgah blog i klu sudi follow :P :)

Gadis Semp0i.. said...

hye~
sye nk bg award ni..
kalo sudi terima, amek la kat blog sy ye ^_^..

saidatul noor farhana said...

waaaa...mcm best je buat manicure..teringin sgt...berapa eh??mhl x???

sarah mohamad said...

bestnya dapat buat manicure! hiks

KatekateKite said...

mana gambar kuku yg dh cantik tu.... nak tengok... =D

kite pon teringin gak nak wat manicure padicure.... hehe

cik zaza said...

wah2.. manicure, lama dah terasa nak buat bnde alah ni.huhu

Ema Razali said...

bestnyee! nuntunglah dapat buat rawatan kuku hehe