Tuesday, December 7, 2010

Retro 70's

Salam my readers!!!

Cuti-cuti yang buhsan n tak kua pegi mana-mana pun. Duduk rumah n update blog untuk kowang jelaa. Baek kan saya? hohoho. Okay lah kali nie entry nyee cam pelik sikit lahh. Disebabkan tatao nak tulis pasal apa, I nak tanye pendapat u all kalo kowang pakar dalam hal-hal cam nie. Yess, I know kowang sangat pakar. heee~

Bagi kowang, retro 70's nie macam mana pemakaian die? Mesti terus kowang set yang macam kat disco ala ala agogo 2 kan? Ala, ngaku jelaa. hehehe. Kalo cam 2 pun boleh jer tapi tak sesuai lah tuk I yang terang-terang muslimah nie. I ade jugakk tanye pendapat fashionista-fashionista dan idea dowang memang awesome abes!! Tengs alot kepada mereka, sangat baek hati kongsi idea.

I dah ada my dress tapi saje nak gatal-gatal tanye pendapat kowang yang lagi mantap dari I nie right? Jum intai-intai pix yang kat bawah nie. Sume nyee chumel-chumel.




See thiss!!! Sangat Awesome kan? I gila terpikat dengan sume yang gurl nie pakai. Macam retro 70's tak? Siyes lahh memang kiut abes kalo pakai cam nie tyme dinner I nanti. Reben 2 Ya Allah I geram sangat, rasa nak g beli skank jer. Ngeh3. Dress putih 2 pun cam kiut jer I tengak, geram okay. huahuahua. Amacam? Apa pandangan korang pulakk?


Haa, nie pulakk contoh retro yang berhijab. Nie idea dari salah sorang fashionista yang i tanya. Cantik kan dari atas sampai bawah nyee. Memang kene sangat I rasa. Tapi I tak biasa pulakk bila nak pakai skirt. I pun tak tahu lah kenapa sbb nye nanti I akan jadik rimas n confident 2 takde. Bunyi nyee cam pelik jer lor. Tah pape pulakk. Then I rasa dress up cam kat atas nie memang tepat sangat untuk tema retro 70's kan.



Opsss, kalo cam model-model nie pakai cam ner pulakk yerk? Pada pandangan mata I tak nampak cam retro pun. Oho, maybe die ade selitkan sikit gaya polka dot kat baju-baju 2. Tapi tak nampak pelik ker bila pakai cam nie nanti? hahaha. Kang sume orang pandang pelik atas bawah kat I kang. Malu. Siap ade apa kat atas kepala tah 2, mantap lahhh. heee~




Yeahhh, tahu nie sape? Wonder Girl yang femes lagu Nobody 2. Style dowang nie pun dah macam vintage juagkk kan. I suka tgk dress up dowang. Memang sweet jer kan even I tengok dowang pakai just simple jer. Kira nyee pandai mix nmatch kan lahh. Ala, dowang nie badan slim kaki pun panjang, kalo sarung ape pun nampak perfect!!! Yang second pix 2 mmg nampak style abes! I suka die punya kasut, mahal 2. Anyway, kasut untuk dinner nanti lebih kurang cam 2 lahh. Sesuai tak rasa-rasa kowang?

Then ramai pendapat yang I dengar lahh retro nie ade cam polka dot, corak floral n warna yang terang-terang. Ada jugak yang cakap seluar 2 kene stok yang gedabak punya!! yang besar tahap melampau kat bahagian bawah. Rambut bagi lelaki kene cam rambut Alleycat 2, baru lah style kan? hahaha. Gurl pulakk make up kene yang klasik punye, Rambut sanggul kene tinggi-tinggi.

I tak kira, nak tanye pendapat kowang jugakk sebab I tak berapa nak pakar sangat pasal retro nie. Bagi I cam complicated sikit kutt. Nak carik baju yang i betol-betol bekenan 2 memang susa. Jap kalo baju lelaki yang kotak-kotak 2 dikira retro jugakk ker??

p/s : coowy terbanyak soalan pulakk. hehehehe

6 comments:

aimanxtremers said...

pehh mane nak cr baju petak2@polka dott.ni~~atoii tema retro nanti kakaka..tapi sokong yang atas tu~~pakai tie sekali~~baju ala haiwai boleh kira retro x?hahaha

Syarafina Hamidun said...

hehehe. memang susa nak carik pun baju retro nie. dalam mimpi pun belum tentu leh jumpa. ngee~ hawai laen lorr =))

eesyaheera said...

sekarang dah tak pelik kalau pakai ribbon walaupun berhijab. hehe. pakai yang besar punya ok. hehe

pakai skirt kembang lawa apa.polka dot nmpk ciri-ciri retro. cool lah retro theme!

Lyaa Suriany said...

yunk

nak tlg

tp tak berapa pakar pulak

cuba tanya sherah..
kenal sherah tak?

Syarafina Hamidun said...

syeera : okay right pakai reben yang terbesar!!! heheehe. tapi nnt I nak selitkan jugakk spec retro. ase serabut tak dear?

Syarafina Hamidun said...

lya : dear, kenal sgt ngn sherah 2. tapi cam segan ttbe nak tanye die. hehehe