Friday, November 19, 2010

Tagged By Honey Daa

Hye sume!!!
Entry kali ini pasal tag mengetag.
Die sangat sweet n ayu. I like tao =))
Cik Honey Daa mahu bertanya macam-macam soklan yang I rasa besh jugakk nak jawab.
Bukan selalu I rajin nak jawab owang tag nie tao.
Anyway, tengs banyak- sebab sudi tag I tao awak!!!
Okay, suda excited nak jawab nie.

1) Selalu bangun pagi pukul brape?
Tengok keadaan jugakk. Selalu kalo set alarm mesti terbangun lewat jugakk. Mencik jer rasa nyee. hehehe.

2) Ramai kawan laki ker kawan perempuan?
Perempuan. Tengoklah, laki pun ramai jugakk kutt

3) Bila 1st time korang bercinta?
Cinta monyet masa sekolah dulu. Tahun 2005.

4) Tau memasak x? masak ape? (paling superb lah yg korang tau masak)
Tahu lah sikit-sikit daripada tak tahu langsung. Paling terer masak sambal kutt. Takpun buat pape puding ker. Skank nie pun tgh proses blaja memasak lagi. heehehe =))

5) Pkara paling lucu pernah blaku dalam hidup korang
Nak tahu? Kejadian nyee kat kg. Zaman sekolah dulu mmg suka naek moto then ronda-ronda satu kg. Sekali nampak lembu kat tepi jln, takut punye pasal terus terjatuh dalam bendang. Mandi lumpur tyme 2. Siyes kelaka. Tak kan lupa sampai bila-bila peristiwa 2. hahahaha

6) Pkara paling gila pernah korang buat
Tak reti bawak kete manual. Tapi pnh sekali pinjam kete membe then pergi merayap walaupun tak konfiden bawak kete manual. Berani mati tyme 2!!!

7) Jawatan korang time sekolah (menengah)
Banyak sangat lah. Salah satunya jadik Pustakawan

8) Selalu keluar dgn membe x? brp kali dlm sebulan?
Banyak kali. Sebab nyee I suka bila dapat hangout dengan membe2. Dowang memang terbaek!!

9) Dgn kawan2 gune bahasa aku/sy/nama sendiri?
Kalo dah lama kenal ataupun serasi dengan I, guna aku jer. Kalo bawu2 nak kenal pakai nama sendiri, SYA =))

10) Dah berpunya ker belum? if dah, brp lama kenal si dia
Sudah. Baru 8 bulan kenal die. Doakan kekal lama.

11) Pkara yg korang paling pantang sekali ape? means mmg korang x suka lah
Menipu. Sekali tipu, tak kan percaya lagi dah. Beware!!! Lagi satu kalo I tgh makan paz 2 ada jer tangan atau sudu yang kaco makanan I without my permission. Tak suka cam 2. Then tempat yang kotor, tolong lah jgn kotor2 yerkk.

12) If ada org yg baru dikenali minta no tel, apa respon korang?
Takyah nak gewdiks2 nak mintak num phone. Kalo gurl I akan bagi jugakk. heee~

13) Bile ada duit je, korang suke bile ape?
I gila shopping so sume benda I rasa nak beli. Lagi-lagi baju n shawl

14) Nama glamor korang time sekolah
Syara atau Sya

15) Korang selalu habiskan kredit (sms/call) kat sape?
En sayang. Dan sape2 yang bagi mesej 2, mesti I akan balas, jangan wiso. hehehe

16) Sudah tercapaikah hajat korang? cite lah hajat ape
Ada yang dah tercapai, ade jugak yang belum. dulu mengidam nak beli kete, alhamdulillah dah ade kete skank. Teingin nak pasang sportrim kat kete, lama jugakk tunggu tapi syukur suda dapat sportrim 2. Now hajat yang tatao bila leh dapat, I nak beli DSLR, laptop wane PINK, nak modified kete, nak bercuti kat korea. uhhh, macam-mcam lagi. hehehe.

17) Ape yg paling korang geli gila2 gelilah!! huhu
LIPAS. I mmg anti gila ngn binatang nie!!!

18) Pernah accident/injured (teruk) x slama nie?
Masa kecik2 dulu sangat agresif maen2 sekali terhantuk kerusi. Abes berdarah teruk dahi n pengsan terus. Kene operation. Merasa jugakk duduk spital tyme2 kecik dulu. Sampai skank ade lagi parut 2 kat dahi I.

19) Perkara yg paling menarik minat korang? sampai korang lupe kat bf/gf/husben/wife lah! huhu
Bila tengah besh2 mengadap blog. Terlupa nak reply mesej. hahaha

20) Perkara terakhir sekali yg korang nak buat kat dunia ini
Nak jadik insan terbaek untuk diri sendiri dan family !!!!



5 comments:

Fafah said...

ehm, i pon nk tnye gak la snln kt u...hehehe...u syg i x??? haaaaaa, owh klu u bls lmbt sms i mknenyer u ngadap laptop la yer...kantoi eik...hehehehe

Syarafina Hamidun said...

u,,, i syg sangat2 kat u. u jangan wios tao2!!! alamak, terkantoi pulakkk. lebey kurang lah. selalu mengadap laptop jer. hehehee

Ara Amnan said...

yg num 1 tu mmg kebiasaan ramai.muahahaha

Fafah said...

hehehe...i like statmnt u...ops2, pd yg membaca kami bkn sonsang yer...msing2 da berpunya...huhuhuhuhuhu...ptotla i tggu sms dr u, u bls lmbt eik...majok ar...

Syarafina Hamidun said...

ara : hye wak!! mmg dah terbiasa cam 2. kihkihkih

sis : u, jgn majuk2 kat sini tao. tkantoi ngn sume owang. hahahahha. sayangilah adib *ehh, tetiba laks. hahaha