Monday, November 29, 2010

Ramai Tak Suka Saya. Ini Serius Tak Tipu

Hye all !!!
Tengah malam yang sunyi sepi nie.
Tetiba aku teraijn nak update blog.
Perasaan membuak-buak datang sendiri.
Tak tahu lah kenapa.

Setelah aku kaji selidik pasal diri aku nie kan.
Tak kisahlah dekat mana pun.
Blog ker Facebook ker Formspring ker n more.
Terasa diri nie tidak disukai ramai.
Yea, aku sedar sume 2 cume buat-buat tak tahu jer selama nie.

Teringat lah dulu tetiba ade anon yang tak puas hati dengan aku.
Cakap aku macam-macam tahap melampau.
Rasanye aku tak kaco life sesiapa pun. Yess, im sure!!!
Im coowy kalo cara aku nie tak sume org suka.
Kenapa mesti cam 2?

Yela, aku tak buat pape pun orang susa hati ngn aku.
Orang caci-caci aku dengan ayat kasar.
Aku manusia, aku pun ade perasaan jugakk.
Rasa sedih sebab ada orang cakap bukan-bukan pasal diri aku.
Maen sebur cam 2 jer kan, tak pikir perasaan orang.
Kalo tak suka jangan lah amek tahu pasal my life. GO AWAY jer boleh?
Dan jangan klik sume yang berkaitan ngn aku.
I'M BEGGING!!!

Nie lagi satu lah, selama nie aku cakap baek-baek.
Ade jugak orang cakap aku cakap kasar n mencarut-carut?
Bila aku nak carut-carut dalam blog nie. Facebook ade ker?
Kalo aku kumen2 ngn my kazen mmg cakap sempoi sebab terlalu rapat ngn dowang.
Orang laen yg carut-carut, anon 2 blame aku.
Okay lah aku terima jer ape orang nak cakap.
Aku diam jer selama nie sbb taknak hal jadik besar.

Ramai membe Facebook selalu cakap jgn layan sangat ngn anon nie.
Yess, aku mmg tak layan lantak die lah nak caci ppe pun.
Pelik die still jugak tak senang duduk tengok sume entry aku kat blog nie.
Aku buat entry pasal aku photoshoot pun jadik isu terlebih.
Anon 2 cakap aku suka buat photoshoot murahan.
Alahai, murahan ker mahalan ker itu hal aku.
Kenapa perlu cakap cam 2? Sedihh =(((
Photoshoot nie my hobi. Aku suka berdepan ngn kamera!!!

Then aku buat entry pasal selena gomez pun die hentam aku jugakk.
Anon 2 cakap aku nak heboh satu dunia muka aku nak sama ngn Selena Gomez.
Salah ker aku buat entry cam 2?
Untuk tanye pendapat orang ramai.
Jangan nak caci n wateva!!!
Die pun nak kepo gak muka die cam Erra Fazira.
Siyes aku gelakk jer die cakap cam 2. Perasaan jugakk. hahaha.

Okay, aku memang tak layak nak buat ppe pun.
So, jangan lah nak cakap bukan-bukan lepas nie.
Aku mmg buruk!!!
So, takyah lah anon sekalian nak cakap aku perasan lawa.
Aku dah tegaskan kat sini yang aku terlalu lalu BURUK!!!
Fullstopp!!

Opsss, luahan terpanjang pulakk kali nie.
Cowy sangat kalo teremosi.
Dan coowy kalo kowang tak suka ngn entry nie.
coowyyy =))


Uhhh tengok muka manis kat bawah nie.
Tengok muke die terus senyum lebar aku skank nie.
Tengs Hyun Joong ~!!!



25 comments:

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

sye suke knl awk.
siyes tak tipu.

senyum2 je taw!
=)

Syarafina Hamidun said...

hehehe. ade2 jer u nie tao. tengs lah yerkkk =))) *smiling

Anonymous said...

awak cakap jer pada anon tu "ada aku kisah, blog aku fb aku aku punya pasal lah nak wat apa.."

Anonymous said...

bagus la kalau sedar. jgn la nak perasan sgt. akak nasihatkan adek supaya supaya tak bg org lain menyampah tgk adek. kalau gmbr ditangkap oleh photographer magazine or handalan2 yg lain, baru la syarafina boleh nk bangga ckp tu photoshoot. if biasa2 je,edit pun edit2 biasa,hilangkan parut2 muka tu,semua org pon boleh. stop acting like a diva,will u?

Syarafina Hamidun said...

anon : nanti cakap kurang sopan pulakk.

Syarafina Hamidun said...

anon : nape photoshoot 2 kene jadik isu utama yang tak munasabah? Sy bukan model handalan o ape. Just for fun. agpun sy nie penah jugak pengalaman dgn magazine. tengkiu!!!

Anonymous said...

wehh, kau sape hah? nak kaco ketenteraman idop orang? kau 2 dah cukup bagus ker nak cakap orang macam2? bia jela die nak photoshoot ker nak buat ape yg die suke. die tak susa kan kau pun.yg kau susa hati sangat nie kenapa?? takyah lah nak ber'akk adk' kat sini. cam bagus sgt lak. aku kenal syara nie sape n die tao ape yg die buat. kalo die ade photoshoot ngn photog handalan die tak kepo2 pun kat sape2 lah wehhh. kau 2 jer yg gelabah nak cakap orang macam2 nie pehal ngek!!! adoi, berpikiran sempit!!!

Norfazillah Abdul Rahman said...

Allah Jadikan kte semua sama. Iman saja yang membezakan kita. Bukankah ada cara lain untuk menegur syara jika kamu x puas hati dengan dia. x baik meyakitkan hati org dengan kata2 yang x baik. Rasional la sikit kan kalau nak tegur pun.

P/S kpd anon, anonimos ; Jangan cari salah org sedangkan salah kamu masih belum d perbaiki. hmmm~

izyansyazwani said...

kpa anon : kalau nak menegor, biarlah dengan cara yang betul..kesian dia kalau hentam2 mcm 2 aje..dia pon ada perasaan..yg paling penting, syara x kaco org..kesian dia smpi buat entri mcm ni..

++***hana zaty**++ said...

akak! pedulikan je sume tu ea! ;)

Syarafina Hamidun said...

fazillah : tengs dear. hope die baca ape yg awak tulis 2 =((

Syarafina Hamidun said...

yan : dear, tengs alot bg semangat. yepp, i tak kaco sape2 pun.

Syarafina Hamidun said...

hana : tgh tak peduli lah nie yunk. bio kan jer lahh.

Rara Nasiha said...

oh god, tak sangka jadi camni. Syara, sabar je k. mulut orang, dengki orang, kita tak tahu. nak tutup pun memang tak boleh, just be happy with ur self. selagi ada orang yang sayang kita, macam family, adikberadik suma, kita kena kuat. anggap je benda2 ni kecik. okey? smile! :)

Anonymous said...

dear anon : nape kau nie sangat gelabah erkk? nak cakap org tapi kau ade cermin diri kau tak? aku tau kau jeles ngn dak syara nie sbb kau tak mampu wat ape yg die wat. cam nie r manusia, takleh tgk org lain lebih sikit.

kau 2 dah cukup ade ciri2 diva ker anon? sampai nak jeles tahap gaban ngn sume pix syara? lantak die lah nak photoshoot ngn sape2 pun, die tak susahkan org lain pun.

aku nasihatkan kau, takyah r nak selalu muncul kat blog die nie then nak hentam die ngn kata2 kau yang tak munasabah 2. kau puas hati ker nak blame org dengan care nie? bpe ramai dah org yg kau blame slame kau idop nie? dah r pengecut!!!! wehh, open ur mind laaa!!! bengong punye org!

Anonymous said...

syara, ignore jer org hampeh cam nie. biakan die bebel sorang2 sampai die puas.

zuhanismohamed said...

pedulikan anon2 yang cakap mengarut tu..kita tak kacau hidup diorang pun..pedulikan je..

Syarafina Hamidun said...

rara : tgh saba jer nie darlingg. bia jla nak ckp ape pun. lantak die lahh. hehehe

Syarafina Hamidun said...

hanis : betol 2 bebeh. pedulikan jela ape die nak ckp pun.

aimanxtremers said...

knpa dia attack smpai mcm tu..kalau xsuka pun jgn smpai membenci~~mcm da xde kerja lain,jikalau kritik mestilah seimbang dgn positif dan negatif~~immature attitude~~r u still in high school ?attack dgn anon identity?~~very sad person

nurul said...

sabar ye dear....diorng jeles dgn kamu tu...
kite pon slalu je ade anon yg mulut cm haram..mmg sedih and sakit hati kan, padahal kite x kacau hidup sape2 pon..
T_T

Syarafina Hamidun said...

ain : wow, cam tak cye si gojes dtg my blog. hehehe.

2 lah pasal, kte tak kaco org, org duk benci2 kte. takphm jer ase kan. yg penting saba jela yang boleh kan.

HudaHalim said...

alololoo cian nye syara kite nihh...
naseb bek ade ending yang handsome^^
Hyunjoong ah.. oppa!
hahaa chill k syara....
i've faith on u hun!♥♥

Syarafina Hamidun said...

cian kte kan. sedihh gak kekadang tao. hehehe. takpe lah kte takleh nak puaskan hati sume org. hehehe.

yeahh, kalo boleh kan nak letak gamba die jer lam blog nie tao. sgt kiut right!! hehehe

HudaHalim said...

yerr!! mmg super duper cute!!!
aigooo... hahaa