Monday, January 31, 2011

Pakai Shawl Macam Ini Ramai Tak Suka Ehh?




Salam readers!!!



Entry kali ini I just nak tanya pendapat ataupun pengalaman korang sendiri lahh. Pernah try style Hana Tajima tak? Kalo korang pernah pakai macam lebih kurang I pakai nie, ape respon korang mula-mula cuba style nie. Selesa atau tidak?



Terus-terang lah masa I mula-mula berjinak try Hana Tajima's style nie, I agak segan n rimas sikit sebab mungkin tak biasa dengan cara 2. Lagi satu kalo keluar pegi mana-mana orang akan pandang kte lain macam. Yess, ini cerita betul bukan tipu yea. I pun tak paham lahh bukan nye I pakai shawl nampak rambut or pape jelaa. Takpe lah itu pendapat memasing kan.





Banyak jugak kritikan dan cemuhan yang I dapat. Kekadang rasa sedih, geram pun ada tapi I buat tak tahu dan buat tak dengar jer sume 2. Yang penting I confident dengan apa yang I pakai. Yepp itu yang pasti!!! Tak kisah lah apa pandangan orang dengan apa yang I pakai.



Ada yang cakap depan-depan I lagi dia cakap I pakai style sangat selekeh dan serabai. Wow, agak tersentap jugak sebab dia berani mati cakap depan I sendiri. Takpe I mampu bagi senyuman jelaa tak kan nak bergaduh tak tentu pasal kan. Biar kan jer apa dia nak cakap, mulut dia. Dalam hati just cakap cam nie 'kau tahu ker aku pakai style apa? Kau mampu buat ker?' Terasa jahat kejap di situhh. hehehe. I'm sorry.




'Pesal lah terbang-terbang tudung kau nie? Merepek-repek jela pakai cam nie' Uhhh, opkos lah terbang-terbang sebab ada sayap nyahh. hahaha. Tak kisah lahh, yang penting I selesa dengan cara I. Sekurang-kurangnya I pakai shawl tak dedah leher so jangan lah risau yea. Terima kasih sebab take care about me. Ngeh3.



Okay yang paling kelaka kutt ada yang cakap 'ehhh nape kau pakai cam nie? kau tak sempat sangat ker tadi sampai tudung kau jadi cam nie? Kelam kabut sangat ker kau siap?' What??? Perlu ker cakap cam 2 sayang sekalian? Buat I nak tergelak taknak berhenti tahu tak? Kelakar okay. Muahahahaha. Tapi I nie pun baik tersangat pulak sebab mampu bagi senyuman tulus suci kepada yang bercakap cam nie.



Kenapa yerk? Bagi I, tak kisah lah apa pun I selesa apa yang I pakai dan tak terlalu menonjol. Itu saje. Kekadang I ada jugak terpikir, dorang nie memang tak kenal Hana Tajima ker? Sebab kritik bagai nak rak. Kalo kenal Hana Tajima, dorang tahu lah cam ner style dia yang gojes 2. Bagi I tak pelik kutt sebab dah ramai gurl kat Malaysia nie pakai cam ner I pakai sekarang. Soo, rajin-rajin lah research yea takpun search kat Youtube pun boleh. Ada video toturial Hana Tajima. Tengok lah sampai puas. hehehe. Please open your mind. PEACE!!!


12 comments:

athirahMedan said...

Cantik ape shara pakai. mungkin ada yang tatau kot. Takpe asalkan konpiden kan :D

HudaHalim said...

for me its ok saje la yunk!
still sweet and beautiful!!
ade gak mmber2 yg pakai loose shawl cmni.. cntek!! bergaye je...
so don't worry la dear...
it's not what you think people say.. it's what you think of yourself! ok? so if u think u'll be fine and ok with ur own style, so just go for it!! byk lagi org yg akn puji..

chill dear!♥

Syarafina Hamidun said...

betol. konfiden itu penting sgt. tadah telinga jela org ckp mcm2. ehhee

Syarafina Hamidun said...

betol. konfiden itu penting sgt. tadah telinga jela org ckp mcm2. ehhee

Aweyn said...

that is what we called style :)

Ateyn Bella said...

ala, bese la tuh. org kn xdpat terima perubahan, lame2 ok la, heee.btw, mate u dah macam dracula dah. scaryyy :P hikhikk

MiSs aNySs said...

biaq pi apa org nk kta. dpa jeles tuh. ignore jah k. i ska ja cr u

MiSs aNySs said...

biaq pi apa org nk kta. dpa jeles tuh. ignore jah k. i ska ja cr u

izzati ismail said...

suka jerrkk , but some of it mesti tegur ohh ,cause zatie pkai mcm tuh jugak :)
well just ignore lah kaann .

Ayun Ayunar said...

Fina... Stylo je ayun tengok! nanti ayun nak try la n promote style fina pulak kat blog ayun k :)

Ala cakap2 orang ni kite tak boleh nak aci sgt.. jgn pikir sgt k..

asalkan kite tak buat pape salah, n kite pon pakai tudung jugak kan.. hehe

CONFIDENT syg :)

eesyaheera said...

biasa la orang jakun. tak follow Hana Tajima punya trend kot

izyansyazwani said...

mmg x knl hana tajima la tuuu..kita knl sbb kita kan luve fashion..tol x fina?muhehehe