Wednesday, December 1, 2010

DEAR ANONYMOUS - SILA LAH BACA WAHAI KESAYANGAN KU

Dear anon,
Aku terasa sangat melampau tindakan kau nak mencaci aku. Siyes dah hilang saba dah tao.
Lantak lah lepas nie kau nak cakap aku suka kepo2.
Itu hal aku yang takde kaitan dengan kau.
Aku memang terima seadanya apa kritikan anda sekalian tapi tolong bertapis sikit yerkk.
Ape perasaan anda kalo orang cakap benda yang sama nie dengan korang?
Cam ner anda nak hadapinye?
Suda lama k aku bersaba n saba saba tapi makin aku diam, makin melampau.
Ingatkan aku diam-diam anda pun senyap.
Aku nak tegaskan kat sini kepada anon yang dah tersesat masuk kat blog aku nie.
Please lah takyah nak stalker sangat apa yang aku post.
INI BLOG AKU DAH TENTU AKU NAK POST IKUT SUKA AKU JER.
Kenapa nak banyak mulut cakap macam-macam ngn apa yang aku post?
Anda tak suka suda tapi aku ada banyak lagi reader yang nak baca blog aku nie.
Nak aku amek tindakan undang-undang ker?
Bila-bila masa jer aku boleh buat.
INGAT, aku tengah detect id kau.
Kau tunggu jer nanti aku stalker kau balik k anon!!!
Siap jela kau t. Facebook kau sekali aku nak dapatkan.
Aku tak maen kali ini, aku SERIUS!!!
Okay, 2 jer yang nak cakap.
Terima kasih~!!!



AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998 :

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

21 comments:

Norfazillah Abdul Rahman said...

Syara, Bagus syara. Ni Langkah terbaik. Semoga Allah permudahkan semua urusan untuk mengetahui sape Dalang ni.

Syarafina Hamidun said...

geram sangat dahh. lama sgt saba. hehehe

Rara Nasiha said...

ye syara. ni yang terbaik. biar anon tu rasa. annoying gila buat orang lain macam tu. geram pulak. dia macam ada something yang tak puas ati sangat dengan syara.

Syarafina Hamidun said...

2 lah rara. org pun tatao lah kenapa die sgt3 tak puas hati ngn org. teruk sgt cara nak menegur 2. ish, hope die baca sume nie kan.

MIZZNISS said...

kenape ni dear.. hmmm, sbr ok, buat ape yg u nak buat, besela, nama pon manusia... mang kdg2 xsrupa cam manusia..

ARYN said...

melampua betul anon tu.huhuhu. ni link mungkin dpt membantu. kalu dh tau xpe. buat tindakan :D

http://nadiabyu.blogspot.com/2010/12/apa-harus-anda-buat-jika-gambar-anda.html

Anonymous said...

syara cntik. stylo. anon mungkin kurg kasih syg. sabarlah syg =)

~pinky pixie
malas nk sign in. hihi

Anonymous said...

hey adik,


hurm..berat gaks kan ur problems nie kan....

i've been thru dat as well...mmg susah dik nak tutup mulot org nie, plus kite x kenal anon tue kan....

akak pun penah gakd kenat hentam teruk gile2...smpi kena fitnah...bygkan dr org x kenal akak, bole jadi kenal sbb dgr benda yg org fitnah kan tue...akak pun x sekuat awak dik, smpi akak delete FB and blog sbb x tahan...heheheh...

tapi akak slalu pcaya tuhan tue maha kaya...insyallah..akan berakhir semua nie, pcaya janji tuhan....setiap yg berlaku ade akhirannya, yang penting kite tahu diri kite and kawan2 serta family know who we are...

and akak ambek benda yg jadi kat akak tue as pengajaran, for me to become a better person in future...

skang nie 1 benda jee akak pegang, nak akak nak adik pun kalu bole pegang benda nie...

'aku x bole nak ubah apa yg org ckp pasal aku, tapi aku bole ubah apa yg akan doang bcakap pasal aku'


tue yang akak pegang..hehehe..tapi alhamdulilah laaa, benda2 cmnie jadi byk ubah akak...

so adik, jgn sedey2 ekkk...byk lagi org yg kat luar sane tue kena lagi teruk dr adik....xmo sedey2 ekkk....

after all, dr akak bace blog adik nie...xde pape pun yg myakitkan ati...doang2 nie jeee yang mmg xleh tgk org leebey....soo abaikan mereka2 ini...doang x mbantu pape pun....




Luv & hugs

-DN-


PS:(sowy dik, xde daa ID sbb sume da delete)

HaNTwO said...

huhuhu pokcik pun pernah kena cmni gak...sabo jelaa..bukan semua orang suka kita....dan xsemua orang xsukakan kita....yang penting kita sabo je...

farah hamirdin said...

syara, budak ni ade kat friendlist fb kau lah. kalau tak cane dia tau status kau tulis pasal dia tuh? and lagi satu, dia ni memang saje suka2 nak carik pasal kat sini. tengok..lagi banyak org komen pasal dia lagi dia tergedik2 nak post komen lagi kan. itulah..kaklong ingat la..dia nih memang sakit kot. tak dapat ape yg dia nak. bila org lain ade, lebih dari dia, mulalah dia nih memekik tu tak suka ni tak suka. memang sah2 dia ni sakit mental dan jiwa raga tu memang dah mati.

byw..kau pun tak berkudis sangat ape yg dia cakap. tapi bagus tindakan kau nak detect dia. lama dah kaklong suh kau detect. lagi cepat kesan lagi bagus. dia nih tak paham konsep BLOG-AKU-PUNYA-SUK-HATI-AKU-NAK-TULIS-APE-LA-KO-TAK-SUKA-BACA-YANG-KO-BACA-JUGAK-APESAL!!TU-NAMANYA-KO-NIH-SUKA-PUBLISITI-MURAHAN.

ke...memang kau tuh murahan hah 'anonnnnn'!!

Anonymous said...

bgos neeekkkk... aku pon buat mende yg same cam ko...aku jejak ID ko si anon puki pastuh aku uat report . dpt fb ko ciap ahh ~ tayah la ko na tukar2 name ke hape ke da ta jalan la weyh..hahaha...
haaa ko nak ckp ape lg skunk?? tulisss la pnjg2..aku lg suke..kan syara kan...zaman2 kejatohan ANON kini bermule~
kemenangan tetap berpihak pd kbenaran~

Nurulbadiah Lai said...

syg..
nice entry..
pasni..kalu ade lagik anon tu..yg hemtam u teruk2..
saman je terus..i can help u..
anon ni yg kalu die fikir yg kite xdapat nk detect die..die sgt2 cetek..
kite leh detect die nye IP..kat mane die on9..siap2 rumah die lagi..
this is how laws solved the problem dear..

now..sabar dulu..tgok die ade x komen2 u teruk lagi..
i sellau kene ngn anon yg mulut cam celaka puaka sume..teruk dari ni lagi..tp at last..i dpt gak detect die..huhu

nk kate kat org..nk kutuk org..
diri sendiri belum tentu betul kn syg..
ur blog..ikut suke u la..die xsuke.die dengki k ape..stay away la..ntah ape2 nk kutuk2 komen2 kat blog org..xde life betul

sabar ye
dear

yana said...

sabar ye? biasa la, orang yang dengki dengan kita memang suka nak stalk2 kita. :)

MiSs aNySs said...

babe how ar to detect? i really need to know. it happen to me alsO!

anamizu said...

sba byk2 tau syara..
drg tu dgki je tu..hihi

Ct SoLeHa said...

ooohh anon..heheh
ramai marah sama dia..hehe
sabar yerk..
kalo dpt tgkap sama dia..jgn lupe bgtau di sini..hehe

Anonymous said...

kita tgu sape gerangan org yer... da uh sme2 kte tgk.. ap yg ketidakpuasan dyer...

farysa said...

sabar babe
i penah kene mgkin lagi teruk smpai ade yg kol my parents ckp mcm2
anggap semua ni dugaan
mungkin Allah nk uji kesabaran kite

akulanonot said...

erk...ape nyer kes nie yg...tetiba je tergerak tangan nie nak klik...berat ke tak berat kes k0 nie...YA AMPUN...memang bapak berat d0wh...Akk ase lah...manusia yg kut0k k0 tu, muka dier tahap muka tepi jalan je k0t..tulah pasal nak meng0mplen je...setahu akk la..klu muka dh tak lawa...buat la sesuatu untuk melawakan nyer...s0 k0 dh lawa, muka k0 betambah lawa la bila k0 make 0ver...tu pasal la an0n tu bengang ngn k0...die jeles k0t...takut saham jat0h...tp maybe jugak muke dier cam pundek ayam...tp nak cuba jadi DIVA...dat y la dier cakap sal DIVA2 nie...Smua benda nak kec0h...Nak menyeb0k pn tgk tempat la...Klu berani tunj0k muka...wat pe nak selindung di sebalik muka jamban tu..T0long la...Klu akk jadi k0..Akk tak heran la manusia cam tu...Es0k lusa matilah dier kena langgar l0ri ke ape...mulut dh macam mulut ape nak menghina 0wank...klu tak p0n...kerana mulut die kluarga jd mangsa...ALLAH maha adil...Skang takder yang l0an...Smua nya cash...

So, akk nak t0long k0 pesan kat ANON tu...jgn suka judge 0wank klu diri sendiri tu tak bet0l...Klu rasa muka tu tak cun jadi c0ver magazine...apatah lagi 0wank nak panggil k0 tu jadi belakang takbir...simpan je DSLR k0 tu...entah2 edit gambar tak reti...pe ke jadah stalker2 benda 0wank nie...Klu teng0k tak mengutuk tak pe...nie siap mengutuk dari A-Z...K0 patut bersyukur dengan anugerah ALLAH...Tak pasal2 nanti famili k0 d isytihar kan MUSLIS klu dh blagak sgt byi tu....eee geli lak aku baca k0men k0 tue ANON...Kecik2 tak nak mmp0s dh besar nyusah kan 0wank..ntah2 cam tu k0 nyusah mak bapak k0...Aku rasa lah..klu k0 dh berani nak hina 0wank len cam nie...aku gerenti la ANON k0 leyh hina FAMILI k0 cam nie gak..Untuk sekian kali nyer...maybe aku rasa lah...Mulut k0 cam nie cbb hasil haram famili k0 k0t...tu pasal mulut takder insurans...Blah la k0..Urus je hid0p k0 tu...tak yah nak urus hidup 0wank len..Lantak dier lah nak pakai aper pun...Ader duit smua jadi..S0, klu tak da duit tu..tak yh nak 0ver2 cakap sal 0wank len...Menyampah aku...

Sekian dari aku...HAHAHHAHHA

akulanonot said...

t0 ANON:

Aku tak thu k0 nie laki ke p0mpuan...tp aku rasa k0 nie dua alam..Mulut tak der insurans d0h...Macam pundek ayam...Wei ANON...Kesian aku ngn mak bapk k0...Penat2 dier lahirkan k0 utk jadi manusia...tp naperlah k0 jadi macam anak haram nie...Kesian bet0l la aku...Ape lah masalah k0 nie sampai2 nak mengutuk nak stalker 0wank dari A-Z...Eeee...Cermin diri sikit...DIVA ke apa ke...Lantak dier lah...yang k0 bermasalah sgt kenapa??.Buang duit mak bapak k0 ker..Buat 0rgan2 k0 hilang satu persatu..Aku rasa k0 nak tru die...tp k0 tak mmpu...Smua benda k0 nak ambik p0rt...Pesal..lantak lah..Harta dier..k0 peduli apa...K0 kata k0 ada DSLR...s0 sho0t la maner2 k0 nak klu k0 rasa k0 tu hebat...Cakap pasal DSLR...entah2 pakai AUTO je...thu ke tak fungsi dalam tu...Thu ke tak apa itu ISO/ISA..thu tak apa itu shutter...thu ke tak apa itu aperture...Eeee...Tolong la..Takat ada DSLR 0wank len pun ader la...tak yah nak kec0h...Mulut cam k0 nie mungkin dsbbkan pendapatan haram famili k0 kot...tu pasal la mulut camnie..Kecik2 tak nak mamp0s, dh besar nyusah kan 0wank..F0r sure la aku 0wank cam k0 nie..Memang dengan famili pun k0 hina jugak...Aku pasti yg k0 nie ada masalah 0tak..MENTALITI pr0b...Hahaha....

Sya : Jangan dibiarkan mulut SIAL tu yunk...Wat je rep0rt..Negara kt ada undang2...Biar dier rase ckit..cam ne hdp nie...K0 yunk..Sabar k..Insya ALLAH, 0wank teraniaya di lindungi ALLAH...:p

akulanonot said...

t0 ANON:

Aku tak thu k0 nie laki ke p0mpuan...tp aku rasa k0 nie dua alam..Mulut tak der insurans d0h...Macam pundek ayam...Wei ANON...Kesian aku ngn mak bapk k0...Penat2 dier lahirkan k0 utk jadi manusia...tp naperlah k0 jadi macam anak haram nie...Kesian bet0l la aku...Ape lah masalah k0 nie sampai2 nak mengutuk nak stalker 0wank dari A-Z...Eeee...Cermin diri sikit...DIVA ke apa ke...Lantak dier lah...yang k0 bermasalah sgt kenapa??.Buang duit mak bapak k0 ker..Buat 0rgan2 k0 hilang satu persatu..Aku rasa k0 nak tru die...tp k0 tak mmpu...Smua benda k0 nak ambik p0rt...Pesal..lantak lah..Harta dier..k0 peduli apa...K0 kata k0 ada DSLR...s0 sho0t la maner2 k0 nak klu k0 rasa k0 tu hebat...Cakap pasal DSLR...entah2 pakai AUTO je...thu ke tak fungsi dalam tu...Thu ke tak apa itu ISO/ISA..thu tak apa itu shutter...thu ke tak apa itu aperture...Eeee...Tolong la..Takat ada DSLR 0wank len pun ader la...tak yah nak kec0h...Mulut cam k0 nie mungkin dsbbkan pendapatan haram famili k0 kot...tu pasal la mulut camnie..Kecik2 tak nak mamp0s, dh besar nyusah kan 0wank..F0r sure la aku 0wank cam k0 nie..Memang dengan famili pun k0 hina jugak...Aku pasti yg k0 nie ada masalah 0tak..MENTALITI pr0b...Hahaha....

Sya : Jangan dibiarkan mulut SIAL tu yunk...Wat je rep0rt..Negara kt ada undang2...Biar dier rase ckit..cam ne hdp nie...K0 yunk..Sabar k..Insya ALLAH, 0wank teraniaya di lindungi ALLAH...:p