Tuesday, November 30, 2010

Saya Pakai Produk Apa? Nak Tahu??



Salam sume!!


Hari ini aku nak kongsi sikit pasal produk apa yang aku tengah pakai sekarang. Dijamin berkesan dan sangat puas hati kalo korang sume guna. Siyes aku tak tipu tao. Aku pun tetiba dah jatuh cinta dengan produk nie. Ala tengok nie pun mesti korang tahu nie produk apa kan. SIMPLY SITI. Dato Siti yang punya. hehehe.


SimplySiti Cream nie die ade 3 jenis kalo tak silap. Simply 5, New Age dan Acne. Tapi yang aku nak heboh-heboh kat sini pasal Simply 5 yang aku guna. Yang lagi dua nie aku tak try lagi.


Okay, first masa aku nak pakai produk nie agak takut-takut sikit. Takut tak sesuai ngn kulit muka aku. Yela, muka aku nie jenis yang cepat kering. Tak sukaa tao kering-kering, susa nak jaga. Kadang-kadang jadik tension sangat. Takpe berani kan diri try Simply 5 nie.





Mula-mula aku tengok wane die nie agak terang sikit, takut lah kalo aku tepek kat muka aku kang jadik cam apa pulakk kan. Macam pakai topeng. Tapi Alhamdulillah sesuai ngn kulit muka aku. Die tak nampak terang n gelap sangat. Sedang-sedang saje. Yang aku suka die sentiasa melembabkan kulit takde lah kering jer. Lepas jer apply kay muka terus jer boleh apply compact powder. Kira nye Simply 5 nie boleh dijadikan foundation jugakk. Haaa, besh kan takyah lah beli foundation just pakai yang nie jer dah cukup. Dan yang paling penting make up pun tahan lama. Bila tengah panas, muka pun takde nak berminyak. I like bebeh!!!


Lagi satu die boleh jugakk mencerahkan kulit. bagi kulit sekata balik ker ilang kan belang kat muka. InsyaALLAH korang suka punya ngn Simply 5 nie. Berbaloi-baloi tao. hehehe. Lagipun kalo pakai Simply 5 nie korang dah tak payah nak pakai pelembab, sunblock UV sume 2 sbb nyee sume dah complete dalam produk nie. Senang kan?


Ape lagi jum lah serang Watson n Jusco yang berdekatan korang n capai produk nie dulu yea. Siyes mesti puas hati sbb sangat berkesan untuk korang. Harga nyee antara rm49.90 atau rm59.90. Tak ingat lah antara dua 2 sebab aku beli pun dah lama dah. Tapi sampai sekarang belum abes lagi tao. Tahan lama kan. heee~



Ini pix aku yang naturally pakai Simply 5. Takde edit-edit pun. I love SimplySiti. Ada pape nak tanye? just drop some kumen k darlingg2 sekali. Thanks =))

25 comments:

Pinky Pixie said...

yt bile pakai foundation kan, kulit muka macam capuk2. err, macam mane nk terang eh. kira mcm berbekas2 foundation dngn bedak compact tu. rasenye sbb foundation x seswai ke kulit muke yt kering? hehe

terpanjang plak soklan. ekeke

Syarafina Hamidun said...

yat pakai foundation ape skank??

then kalo apply foundation kat muka, yat sapu ngn tgn o berus o span?

naz said...

saya pakai t3 jer haha

Syarafina Hamidun said...

okay ehh t3??

Anonymous said...

oo ko pakai benda tu la yg nmpk capok2 tu. jadi kelabu muka ko. rasanya ko kena try produk lain, takpun terai yg warna gelap sket seswai ngn kulit muke ko. itu cadangan, tq.

Syarafina Hamidun said...

anon : tengs 4 ur compliment =))

Anonymous said...

aku bagi cadangan, bukan compliment la ngok

Anonymous said...

eeee tulun lah, sape je yg nak tawu produk ape ko pakai? ingat diri tu diva?

Syarafina Hamidun said...

yes i paham. just say thanks jer. oraite?

Anonymous said...

weyh anon pundekkk,ko tayah nak nyebok laaa..ikot ske tie la nak pakai hape pon....yg ko susah2 pehal????mke tie bukan mke ko...tao la mke ko hine pakai ape pn ttp hine......tayah kepoh2 la setan...ko ni buat owg mnyirap je tao tak??? penyebok nak mmpos! bukan tie mintak duet ko pn beli menatang tuh........tie mampu nak beli,ko ta mampu tayah nak mekak2..btw,product simplysiti ni mmg mhal2....bukan cikai2 pnye product oke......?? aku tao la cz aku pon pakai product 2 n mke aku tak bercapok2 or jdik kelabu pon....???!product murah je mcm tuh...hahahha....btw,tayah nak kecoh2 sgt pasal photshoot si syara ni...ko tao pe?? tie ta gne gne kamera murah mcm ko ni.....amek gamba dr ats,ape brg???hahahha...tade duet beribu tayah mimpi la na dpt kamera DSLR mcm die tuh...bole lak ko ckp photoshoot murahan??bapak la bingai ko nie....DAN YG PLG PENTING,DIE TA MINTX DUET KO SATU SEN PN OKE??? So,no money no talk la weyh...tayah nak kepoh2 mulot mcm puki ayam kt sini...get lost la hanjeng~

Syarafina Hamidun said...

=)) im not a diva. kalo taknak tahu buat ape klik kat link nie =))

Anonymous said...

ngok, aku ckp ko gelap pun ko nak keccoh2 kt fb ke per? tak boleh ke nk terima ape owg laen nyer pandangan ttg ko? ko ingt sume owg nk puji ko ke? ckp hitam pun tak pueh hati. ko nk ckp ko puteh la nie? hahahahahahaha!!!!!

Syarafina Hamidun said...

hehehe. buat susa jer nak taip2 kat sini. taht my fb 4 sure kene kepo. u pun kepo jugakk kat blog i nie =))

Anonymous said...

weyh puki pegi mampos la same ko..tayah nak menyebok2 hal owg.....sial betol la ko nie...tunjok mke la klo brani sgt.....pangai mcm hanjeng!

Anonymous said...

photoshoot apa ko ckp ni bingai? engko pun diam la bingai. ko ingat muka ko tu laku ke nak jd cover girl? hahahahahahaha!!! wei aku rase ko yg takde dslr. aku ade la, tp aku tak kepoh sbb aku tak miskin. org miskin mmg suka konon2 kaya tu yg kepoh dgn harta

Anonymous said...

jejak je..detect ID si puki nie.....ta habes2 nyusahkan owg~

aimanxtremers said...

anon~~knpa perlu kutuk org lain?adakah anda rasakan diri anda lebih baik dari org lain~~shame on you~dlm hal ni rasanya anda yang xpatut dipuji with that attitude~kalau xpuji pun xdela smpai nak kutuk2 tambah dosa je~

Anonymous said...

hahaha...mcm puki...ko nak tgk ke DSLR aku???Wahhh sialnye ko nie....aku takan tertipu dgn ayat ko...pegi mati la aku nak jdik ape pon????aku ta nyusahkan ko pon...hahahaha...tetibe nak ckp pasal miskin2 ni pe cter ko nie??? da terlalu kaye ke ko tuh??? anak raja ke ?? wahhh hebat...hahahaha..pegi mmpos sme ko....ade aku kesAH???? sikit pon aku ta heran~

Anonymous said...

aku tgh jejak ID kau. kau tunggu jer k!!!! berani meh kumen kat sini lagi. lagi senang keje aku

Rara Nasiha said...

syara, still tak habis2 lagi dengan kes anon ni? apa kata u private kan komen je. tak payah bagi anon komen, okey?

Syarafina Hamidun said...

tak kan setel sampai bile2 dear. mmg i nak privatekan lepas nie. nyah sume anon2 yang berwawasan nie. hehee

Anonymous said...

yt gune maybelline angelfit. mmg da lame gune. dulu ok je. skarang je mcm probz skit. then, yt pakai span =)

syara, sorry. pasal soklan yt. yt ckp pasal muke yt. tp c anon ni lebih2 plak. aih. xpaham2.

~ pinky pixie

Syarafina Hamidun said...

yat : maybeline angelfit mmg jenis kering sikit yunk. sebelum org pakai simply siti nie, org pakai angelfit nie lahh. die mmg susa nak ratakan kat muke. betol tak tipu. heheheh

bia kan jela yat, biakan si anon 2. die puas hati kutt nak cakap bukan2 kat sini.

Anonymous said...

ko dah npe non nk kutuk2 syara...

sakura said...

kak syara kenapa dye mrh2 kak syara.. suka2 jer kutuk org ... igt diri bgs sgt ker.. takpe la akak syara sbr erk.. tapi ape2 pun blog kak syara sgt cntik nad suka bca bolg kak syara..