Friday, November 19, 2010

Nak Kulit Chantek Tak?

Salam readers,
Entry kali nie saje nak kongsi2 pasal kecantikan sikit.
Actually, nie Vaseline Lotion.
Kowang nak kulit jadik cantik? Lembap n Putih berseri?
So, I suggestkan pakai lah lotion nie.
Siyes memang berbaloi-baloi.
Harga pun takde lah mahal pun, kire sume owang mampu nak beli.
Bagi I kan, nie lah lotion terbaek penah I jumpa.
Memang puas hati kalo pakai lotion nie. Berkesan.
Die ade dalam 4 warna jer.
Kuning, pink, hijau n putih.
Hijau n putih 2 I belum try lagi tapi yang kuning n pink mmg I tgh pakai skank.


Tadaaa, nie adalah my favourite!!! Siyes I sukaa sangat pakai ini.
Lagi-lagi sebelum tido.
Yang wane kuning nie untuk kelembapan kulit.
So, sape2 yang ade masalah kulit kering 2 boleh lah pakai.
Kompem kowang puas hati. Beshhh!!!
Yela, kan kat kaki kte nie memang selalu kering kan.
Lagi-lagi kat area tapak kaki, ibu jari kaki 2.
Wajib die kering-kering kan.
Lagi satu kat area pegelangan tgn, selalu jugak nak kering.
Then bila dah sapu lotion nie, result nyee wowww, amazing!!!!
Nak sapu satu badan pun lagi bagus.
Nanti kulit lagi lah, lembut jer.
Suka kan kalo jadik cam 2.
Kte nie pompan kene jaga sume benda tao.
Untuk masa depan senang. hehehe.
Yang wane pink nie jadik pilihan kedua I.
Mula-mula pakai yang nie sebab botol die 2 wane pink.
Jadik terpikat pulakk. hehehe.
Pink nie untuk kecerahan kulit.
Kalo pakai 2minggu berturut-turut, InsyaALLAH berkesan.
I pun selalu pakai sebelum tido.
Tyme 2 kan kulit kte tgh nak rehat, sapu jer.
I selang-seli kan. Kalo lah yang pink nie dah abes,
I akan tuka pulak yang kat atas 2.
I suka suka suka dengan dua2 lotion nie.
Botol nye dah lah chumel, harga pun tak mahal mana.
So, kowang kene try yerkk.
Sebab bg I lah kan, I pun sebelum2 nie dah byk jenis lotion I pakai.
Tapi result nye takde sangat.
Sekali try pakai Vaseline nie, wahhh memang puas hati!!!



p/s : kte pompan kene jaga luar n dalam. Bagi yang dara 2, mmg penting nak jaga kecantikan. Kowang kene ingat nanti dah kawen, suami kte bukan jer kawen dengan muka kte tapi seluruh badan kte tao. Sooo, pikir2 kan lah yerkk. Kene bertindak dari kte muda-mudi nie lagi. Nanti senang =))

13 comments:

CGG said...

cgg used that:)
mmg best!

Syarafina Hamidun said...

beshh kan. amazing!!!

azie said...

kne try ni.:D

Syarafina Hamidun said...

yess, wajib try dear!!

aihanmujar said...

aihan pakai kaler hijau tau
best sgt2
lg2 bila after sunburn, kulit kte x pedih sgt

Syarafina Hamidun said...

really dear?? i baru nak try yang wane ijau 2. wow!!!

Fafah said...

i da lme da beli...tp 2 la..mls nk pki...hehehe...u kn tau i nie mcm ne...beli je lbih...pkinyer mls...hehehehe...tp rse nk pki blik je ble bce pe yg u tlis nie...hehehe

Syarafina Hamidun said...

sis : u, i dah terlebey kenal dah u cam ner. mulai skank kene ajin2 tao yunk. pakai balik. mesti lotion 2 sedih sebab u tak pakai die. hehehee

Fafah said...

hehehe...ok2, lpas nie i akn try pki mlm2 sblm nk tdo...nk lmbut gak la klit...lg2 klit tapak kaki i nie...kring je taw...

Syarafina Hamidun said...

pakai tao dear. pakai selalu nnt kesan nyee sangat beshh!!! kat kaki 2 mmg selalu kering2 kan. 2 lah kene tepek lotion nie. hehehe

aku..linda :) said...

kat mana nak dapatkan lotion ni kak.? brape ringgit err.?

Syarafina Hamidun said...

linda : dekat jusco ade. tapi paling senang dekat watson jer. beli lahh mesti pus hati tao. hehehe. murah jer yunk, bawah rm10. heee~

aku..linda :) said...

err.? oke kak. nak try jugak. hehe. thnx for the information. :)