Saturday, December 11, 2010

Aku Tak Bodoh. Cerita Yang Tah Pape Yang Pernah Aku Tengok.



Salam my readers!!!


Kali nie I nak kongsi sikit pasal cite Aku Tak Bodoh nie. Ada sape-sape yang dah tengok tak? Jum bagi pendapat korang. Besh ker tak, terhibur ker tengok cite nie. I bukan nak tengok pun then tak terpikir nak tengok langsung tapi ada someone yang beria nye cakap nak tengok cite nie sebab trailer die kelakar. Yeke kelakar? I pun tak pernah tahu.


Takpe orang cakap belum tengok, beluym tahu kan jalan cite die cam ner. Starting die okay lah jugakk, ada jer unsur-unsur kelakar n boleh buat I gelakk. Tapi makin lama I tengok, makin MERAPU okay cite nie. I sendiri pun tak tahu apa motif nyee. Ada satu scene nie membuat kan I mantok n rasa nak terlelap. MEREPEK jer. Dalam hati 'kenapa ada cerita yang macam nie. BOSAN'


Last cite nie ada moral jugakk lah yang boleh buat air mata I mengalir. Sedih jugakk lah scene ayah budak nakal nie meninggal. SCENE 2 JER TAO YANG BUAT I TERSENTUH HATI. Yang lain, tolong lahh tak besh langsung. Sape lahh yang buat cite nie, macam kurang idea jer. Kadang-kadang I pikir tajuk cite nie cam takde kaitan dengan jalan cerita yang merapu 2. Siyes, meleret-leret.


Bagi korang yang belum tengok atau terasa nak tengok cite nie, tak payah lahhh. Bazir duit korang jer I rasa. Baek pegi sopingg lagi berbaloi-baloi. hahaha. Cite yang tah pape pernah I tengok selama nie. Adoi!!!

p/s : opsss, I terpikat SIKIT dengan budak pakai baju hitam dalam poster kat atas 2. hoho

5 comments:

✿ Nadya Ahern ✿ said...

Saya baru je tengok cerita ni tadi..
Dan saya memang bagi 5bintang..
Aku tak bodoh menampilkan sesuatu yang kita sebenarnya tak nampak atau saja buat² tak nampak..

Komunikasi 2 hala yang tidak berkesan menyebabkan anak² & ibu bapa saling menyalahkan antara satu sama lain..
Cerita ini sarat dengan isu kekeluargaan

Very nice movie for family..=)

Syarafina Hamidun said...

yea, itu mmg tak dinafikan. mmg ade moral pasal family.

tapi bg pendapat i cte nie cam berterabur sikit n tah pape kutt.

ayulunera said...

oo...cite ni totally dari im not stupid ke...??
atau ade ubah sket2..
tgk lah hantu kak limah..hee....
btw...u pon cantik okeh...hehe

Marya Hana . said...

wah u dah tengok ke ~

(setuju dengan nadya ahern)

just nak share pendapat. mcm filem2 arwah yasmin ahmad, kalau kite tengok sangatlah membosankan. kan?

tapi di sebalik filem tu, byk yg kite boleh belajar. yasmin mengkritik masyarakat , tp dlm medium lain , iaitu filem lah kan..
cth dlm filem RABUN arahan yasmin ahmad, x pernah ditayangkan kat cinema. sbb filem tu utk festival filem. kalau kite tengok mcm tu je, mmg kite kate " cerite apa ah ni..". tapi i sndri belaja filem, memang wajib kaji.. rupenye mcm2 die kritik, salah 1 nya, kita x boleh stereotype yg org melayu je baik, orang cina penipuu kalau beniaga. dalam filem tu die tunjokkan melayu pulak menipu, tp org cina yg berlaku jujur..


kite x boleh nak judge filem mcm 2 je, sbb filem kan ada byk genre..

maybe ada yg tersirat dlm filem ni, yang pengarah nak sampaikan..

ni just pendapat i.. :)

i belom tengok lagi filem ni, x berkesempatan gamaknya.. hehe..

tapi i pecaye, saudara Namron x akan belakon dalam filem yg "tah pape". sbb die pelakon yg bagos, die akan kaji dlu skrip b4 terima tawaran :)


alamak. 1st comment yg i type panjang2.. hihi.. sorry :)

Syafiq Rosli said...

hehe..ye ke..cian dye..kira mmbazir la eh..:)