Sunday, July 18, 2010

Adi's Wedding Simple

Ini lah wedding my kazen yea . Walaupun I tak bape nak rapat ngn die but I rapat ngn adik2 die . So sweet ngn dowang . hehehe . Gojess !!! Wedding adi ni lah yang I ngn adik2 die berkampung kat uma Pak Long 2 . Nak buat cupcake n tolong apa yang patot . Kenangan paling besh lah . Ukhuwah semakin rapat jer tyme 2 . Mak Long , Sis Kirin , Sis Timah , Sue , Iman n Adia berpadu tenaga kat dapur . Memang terbaek lah !!!! Masa I duk sana mmg keje asik makan jer . Gyler mantap kan . Paz 2 lauk pulakk mmg mengancam perut tuk telan banyak - banyak . Siyes sedap sangat I cakap . Jumaat malam pulakk ramai suda sedara yang datang titon kat uma Pak Long . Paz 2 masing - masing buat tugas yang telah di tetapkan . Then hu ha hu ha satu family . Ceria kan =)

Sabtu . Subuh - subuh da kene mangon setel apa yang patot kene setel . Mandi ikut turn sebab dalam uma 2 ahli da bertambah ramai . Pukul 8 pagi jer ktowang da bersiap - siap . Rasa cam terlalu semangat jer kan ? Bukan apa ktowang yang anak dara nie kalo bersiap memang wajib lah berjam - jam . Takde lah nanti kelm kabut kan . hehehe . Make up beramai - ramai lam bilik , rasa fun okay paz 2 buat lawak yang tah pape kan , pasang lagu n tangan pun rancak nak touch up muka bila dengar lagu rancak . hoho .

Sis Timah n Sis Kirin

Me and Adia

Me and Iman

Pukul 11 ktowang da get ready kat bawah setel kan wedding 2 . Letak gift dekat meja apa sume . Siyes memang tersangat busy tyme 2 . Suda lah dengan panas Ya Allah , tatao nak cakap cam ner . Panas !!! Sementara tunggu owang datang ktowang yang family nie g lah melantak dulu . Perut masing - masing da lapa kan . heheh . Wahh , lauk die paling mantap . Sedap I cakap ngn kowang . waaalllaaaa !!! Satu pinggan penuh I amek lauk , nasib lah apa owang nak cakap . Lapa okay . wakakaka .

Suda ada guest yang datang . I kene bagi gift kat guest yang datang 2 sampai lebam yea . Itu tugas I yang da ditetapkan . Memang penat 2 tak terkata lah . Kene buat muka manis , senyum jer ngn dowang . Kang kalo masam mencuka , terus patah balik dowang taknak makan kat sini . hehehe . Cewahhh . Guest tak putus - putus datang . Alhamdulillah sume yang di rancang , berjalan dengan lancar n takde cacat cela . Sedara pun ramai jer yang ada . Sangat teruja bila sedara yang suda lama tak jumpa , dowang datang masa wedding nie . Sangat terkejut bila dowang tak kenal I . Sedih nyee . Takpe I memahami sebab lama sangat tak jumpa . Pasangan mempelai belum sampai - sampai lagi . Still waiting ...


Okay suda nampak kelibat mempelai . I dengan gah nyee bawak lah Gabe di sisi tuk sesi ambil gamba pengantin . Ini tugas kedua I , ganti adik sebab die tak datang wedding nie . Wah , mula lah aktiviti I sebagai photographer tak di iktiraf sekejapp . Apa lagi macam - macam aksi yang I tonjol kan masa amek gamba . Bayang kan lah dengan pakai baju kurung lagi . hahaha . Sangat tak selesa . hahaha . Amek gamba sampai lebam yea .

Done . Alhamdulillah sume nyee lancar saje . Sangat puas hati lah dengan makanan catering 2 . I terjatuh cinta ngn makanan dowang tapi bukan owang - owang yang urus kan catering nie yea . hehehe . Sedap sangat lagi - lagi sayur die mmg terbaek dari ladang lah . Yummy , nie yang tetibe terliur nie . Adushh . heehhe .

-syara-

3 comments:

fyka said...

nampak cam syara yg pengantin nya..

Syarafina Hamidun said...

uh tidakk !!! bukan2 , jauh lagi nak jadik pengantin nie . hehehe

miEz haNeM said...

canteknye baju