Wednesday, December 29, 2010

Budi Bahasa Budaya Kita Kan?

Okay, nie entry marah. Tapi takde lah marah sangat. Geram jer dengan manusia yang tak reti nak cakap elok-elok. Tak kira lah dengan sape pun kita bercakap, tolong lah bahasa 2 elok sikit. Jangan nak sound tepek macam 2 jer. Adoi.



Semalam masa tengah syiok-syiok karok ataupun besday party, tetiba hp I yang kiut miut nie bunyik. Kira ada num yang I tak tahu miskol. Uhh, mula-mula I buat tak nampak jer ada miskol, malas nak layan. Entah tetiba tangan nie gatal nak taip mesej dekat num 2. Nak tahu juggak sape.



'Sape?'


Then dengan tak bersalahnyee, die reply macam nie,


'Ko nie sape tiba2 je antar msj kt org.. xde keje lain ke ha?? jgn kcu aq ley x.. aq nak study nie..'


Wahh2, tahap gengster lah kan die jawab mesej I. Dari I nie tak mara jadik angin jela satu badan. Dah laa I tak kenal die sape then tak boleh cakap elok-elok ker? Padahal die jugak yang gatal-gatal miskol my num right? Siyes lahh tak paham dengan manusia jenis nie. Sedih tahu kene sound tepek dengan orang yang I tak kenal. Nak stadi ker nak apa pun jangan lah nak sound-sound.


I pun reply lah balik. I buat lah ayat kerek pulak kan. Ingat die jer boleh,


'Hello, u yg miskol my num. Boleh ckp leklok tak?'


Okay, takde lah mara sangat kan ayat 2 just nak bagi die sedar jer. Geram jer.


Die reply balik,


'La yg ko nk mrh tbe2 nie apsl.. k ar sory'



Die tak sedar ker kenapa I marah die. Lu pikir sendiri lah kan? hahhaha. Nasib baik lah die say sory even die cakap kasar dengan I, boleh terima lah sory 2. Then I dah malas nak reply buang masa I, buang kredit I n buang tenaga jer kalo nak bergado pun. Bukan dapat pape kan.



Haishh, kalo lah sape-sape yang dah termiskol num orang lain, cakap jela elok-elok. Tak susa mana pun nak cakap baik dengan orang even tak kenal langsung. Tak rasa malu ker sebab kau yang miskol then boleh tanye kat kte balik kte nie sape? Haiiyooo, kalo i lahh, malu ooo.



Okay, suda abes dah cerita nie. hahaha. Thanks lah sebab baca. Kalo lah kadik dekat korang, apa respon korang???


Saturday, December 25, 2010

Apa Perasaan Korang kalo Terhilangkan Barang Yang Paling Berharga dan Korang Sayang? Terang-terang Pula Itu Memang Salah Sendiri Yang Tak Disengajakan

Salam kesayanganku sume!!



I'm back darlingg!! Oho, saje nak bagi tahu yang esok I dah nak balik KL. Rasa hepy sangat sebab boleh dating dengan sape-sape yang nak dating sebelum terpaksa cancel sebab banyak hal tak dapat dielakkan. Coowy sangat kat kawan-kawan sekalian. hehehe



Sepanjang hari nie berjalan jer dengan family. Macam takde arah tujuan. Kejap pergi sana, kejap pergi sini. Redha jela sebab bukan I yang drive kan. Dah puas round dekat alor star, singgah balik kampung kejapp. Singgah sekali rumah Mak Ngah. Die ada buat laksa. Laksa die memang terbaek dari ladang!!!



Dengan banyak dugaan yang jadik, bunga dekat heels I boleh mengada-ngada nak tercabut. I dengan selamba tadi jalan jer sebelah ada bunga sebelah takde. Lantak lah orang nak cakap apa, dah terpaksa. sedihhh. Then masa nak bukak heels kat uma Mak Ngah, sock I terkait pulak dengan zip heels 2. Adoi, memang malang sungguh nasib ku ari nie. hehehe.



Abes mam laksa, sebagai anak dara yang bertauliah, I merajinkan diri untuk cuci pinggan mangkuk yang ada. I pun bukak lah cincin di jari manis nie sebab org cakap kalo cincin kena air, nnt boleh rosak kan? Then simpan lah dalam poket seluar jeans I yang lawa nie.




Serius, I memang tak teringat pun pasal cincin 2 ada dalam poket seluar. Leka dengar org borak, tetiba terasa nak pergi buang air. Terus cari toilet then melepas lahh. hahahha. Uhhh Nooooo!!! tetiba I terdengar ada something yang jatuh kat dalam lubang tandas 2. OMG, my ring!!!! Macam mana mahu buat? Nak jerit? Nak mintak tolong sape-sape? Takde makne nyee, sume nye dah terlambat!!!



Feel tyme 2 rasa nak melalak terpekik terlolong jer tao. Sedih yang teramat!!! Benda yang paling berharga dalam hidup I 2 boleh berminat nak masuk dalam lubang tandas? Kenapakah? Sampai sekarang, I takleh terima hakikat cincin 2 dah takde tersarung kat jari manis I. Rasa jari nie kosong jer. Sedih sangat tao. Nak jerit pun takde guna sebab dah jadik dah pun. Tapi siyes sakit hati dengan diri sendiri. Careless sangat!!!!



Takpe mungkin ini sume dugann ada hikmat disebalik kejadian. Kejadian terpahit di Kedah atau kat toilet uma Mak Ngah. Uwaaaa, sedihh sangat2. hmmmm =((

Tuesday, December 21, 2010

Takde Masa Nak Hapdate Blog. Coowy Sangat Tao

I'm busy lately. Coowy sangat.

I'll be back soon sume!!!

Sudah lah baru jer balik dari Teluk Batik then kejap jer lagi I nak balik Kedah pulakk. My dad rindu kat kampung die rasa nyee.

Please wait for me okay. Ada banyak story nak cite kat sini.

Sape-sape yang datang blog I, I tak sempat nak BW blog u all balik. Coowy sangat.

Kumen-kumen pun tak sempat nak reply. Uhhh, my bad dear =((

Okay off sebab nak kemas barang-barang.

Hope pejalanan jauh nak ke Kedah selamat pergi dan balik.


Thursday, December 16, 2010

Teluk Batik, Tolong Tunggu Kedatangan Aku

Assalammualaikum readers!!!


Nak tahu apa aktiviti I esok?
I akan pergi bercuti sampai ahad nie di Teluk Batik bersama myviX.
So, aktiviti berblogging akan terhenti sekejap.
Sila jangan rindu yea (ada ker org nak rindu?)
Just doakan I selamat pergi dan balik.


Oho, I tak drive just carpool dengan my bro.
Rasa cam mengganggu tak naek dengan pasangan pengantin baru?
Mintak maap sesangat tao.
I dah biasa dengan my bro n sis 2 jer.
Boleh selamba-selamba jer dengan dorang nanti.


Tak kan lah I nak drive sorang-sorang kan?
Ehh, I tak kisah pun tapi encik sayang tak bape nak bagi lor.
Kuciwa sedikit di situhh.
Baru nak jadik gengster drive kete sendiri. heee~


Anyway, I dah balik nanti kompem I akan kongsi cerita dekat sana k.
U all jangan risau lahh yerkk.
Stay tune dengan blog I yang takde pape nie.
Korang sentiasa di hati. Thankss.


gambar takde kaitan dengan entry. hoho

Tuesday, December 14, 2010

Flash Back - MyviX 2nd Anniversarry


Salam readers!!!


Mood skank adalah keterujaan hapdate blog. I sendiri pun tak paham lah kenapa I ada perasaan cam nie. Tolong lahhhh I. hehehe. Menjadi-jadi jer rasanyaa kan. Takpe, asalkan ada jugakk yang nak baca ( ada ker?)


Story nie suda lama. Awal tahun nie punya hal tapi saje nak flash back balik pasal event nie. Tetiba jadik rindu dengan memory lama. Cewahh!!! Event nie buat kat Cherating. Siyes tempat kat sana mostly sume lawa-lawa n memikat hati. Sapa tak suka kan?


I kalo g anniversary nie suka carpool jer sebab I dah takut nak konvoi jalan jauh nie. Nak tahu kenapa? Masa 1st anniversary 2 I accident tyme konvoi nak g PD. Sapa tak trauma kan. Sejarah hitam 2. Dah I malas nak ingat kejadian buruk 2. hehehehe.


Oho, siang hari cam biasa bersukan tepi pantai. Memang happening gilaa!!! Tergelak-gelak tengok aksi masing-masing. Ada yang terguling lahh, terjatuh lahh macam-macam. Terkeluar muka sebenar tyme bersukan nie. ahhahaha.





Malam nya pulakk ada annual dinner. Tema Hawaii. Masa nak carik baju tema nie memang dugaan jer. Sebelum nie pun mana lah I penah pakai baju hawaii. Agak pening kepala nak carik baju. Adoii. Last-last pakai belasah jela dress merah nie. ahhahaha.


Sempoi abes lah I cakap sebab dinner pun tepi pantai jugakk. Romantik tak rasa-rasa? hahaha. Tyme nie dinner nie ada lah cabutan bertuah, bagi hadiah n pilihanraya. Mantaboonn!!!


Then weekend nie tak saba nak tunggu 3rd anniversary pulakk. Macam mana lah keadaan nyaa kan. Annual dinner tema retro 70's. I blur nak sarung apa then lantak lahh asalkan pakai baju. MUAHAHAHHAA


p/s : jangan terkejut I ada juin club kereta tao. Nampak ganas ker? Tak kan? hehehe

Menu Makan Hari Ini

Holaa korang sume.

Aktiviti siang tadi just duk rumah jadik budak baek. Ahh, baek ker I??? Then guling-guling atas katil dan tak dapat pape faedah langsung. Nak un9 pun line tenet melampau hebat!!! Kenapa begitu? Bikin I panas hati jer kalo nak terjah blog2 korang sebab terlalu 'laju'.

Perut tak lapar tetapi dah nak maghrib tadi tetiba dalam perut ada lagu yang sangat tak beshh!! hahaha. Dapat idea nak goreng karipap n bebola ikan. Jadik lahh asalkan perut terisi right??


Dah sedap goreng n nak makan ada pulak tangan-tangan gatal yang datang amek hasil dari masakan I nie, Adoiyai, kalo I tak goreng takde nyee korang nak makan benda alah nie kan? Takpe, redha jelaa.

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI

Salam korang!!!
I telah ditag oleh si chantek Farhana Acimek3
Tengs sebab tag. Contest nie siyes menarik hati saya. hehehe.

Contes menarik dari mr.F

Menarik kan? Klik sini kalo nak tahu lagi =))



Okay, I akan berlawan (ehh,berlawan ker? hahaha) dengan pix I yang tak seberapa nie.
Meh kita tengok sama-sama k. heee~


FLY WITHOUT WINGS


Nak tahu apa hadiah nyee? Sangat menarik perhatian I. hehehe



1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM60.00

1x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM40.00



Yeahh, dengan segala hormatnyaa, I nak tag mereka sekalian

1) Nadd Bonad
2) Tira Medan
3) Linda

Good luck 2 myself!! hahahaa


Oldtown My Favourite



Salam sume!!!

Lapar tak agak-agak sekarang nie? Kali nie entry pasal makanan. Saje nak bagi tekak korang terliur tengok sume pix nie. hehehe. Hari 2 I dengan adik pegi melantak makan kat Oldtown Times Square. Oho, kalo nak tahu situ memang tempat favourite I kalo nak makan. My first choice!!! Takpun kat MCD atau Wendy's. Mana-mana pun boleh lahh.

Yess, korang nampak roti bersalut aiskrim vanila kat atas nie? Ini memang terbaik I cakap wehh, roti dah lah yang dah siap-siap bakar then kar dalam 2 letak aiskrim pulakk. Meleleh-leleh lah kalo makan, sampai comot-comot. Okay, tipu jer. hehehe. Ala, I tahu mostly korang dah try sume makanan kat Oldtown nie kan2. hehehe




See!! Ini lah hasil dari order air kitowang. I suka air nie Xi Mut Milk Tea sebab bagi I memang kene dengan tekak I. Sedap pun memang walaweeyy. hohoho. Nak order air manis2 tapi sume air gas. I mana minum sangat air yang ada gas nie. Tak elok untuk kesihatan tao. heee~ Then Adik pulak die pilih Chocolate jer. Rasa die pun memang terbaik dari ladng. Kawww!!!!




Tadaa, jum terjah apa makanan kitowang pulakk.


Disebabkan tyme nie perut I tetiba terasa kenyang, I tak order nasi tapi Noodle Meatloaf kutt nama die. Tak ingat lahh. Siyes memang sedap cume yang I tak puas hati nyee, die punya kuah gila sikit. Macam taknak bagi I makan pulak kan. Then telur die pun buat cam terabur lakk. Nie yang nak bezakan nie. Tyme I makan kat Oldtown Ampang, memang perfect jer. Cantik n kemas takde terabur macam yang kat atas nie. hehehehe. Sila percaya yea =))


Adik I yang pix atas tao. Die kebulur sebab 2 mintak nasi. hehehe. Mince Chicken Rice. I lah yang suruh die try nasi nie. I bodek lah cakap nasi nie sedap gilaa n ada telur. Die pun senang terpengaruh terus order. Bagus kan orang cam nie. hehehe.


Apa lagi kitowang melahap dengan rakus nyee makan tersedap nie. Puas hati n kenyang sampai buncit perut memasing. hahahaha.






Oppsss, abaikan pix ini. Saje nak nyemak kan lagi my blog yang tak seberapa nie. Coowy. Sebab hepy dapat makan dengan rakus lagi mantaboonnnn. muaahahhhaah. enjoy the meal dear!!!

Monday, December 13, 2010

Feel Sekarang Rasa Nak Bakar Roti Jer

OKAY TAKDE KAITAN DENGAN TAJUK.

I TENGAH BERASAP TAHAP MERABAN. MAAP SANGAT TAO.

TERBUAT LUAHAN PERASAAN KAT SINI.

MARAH KALO ORANG CAKAP TAH PAPE PASAL I.

TAK PAHAM KER APA PERASAAN I NIE?

APA YANG I RASA TYME I SAKIT HATI DULU?

BOLEH PIKIR?

BILA BERPIKIR 2 TOLONG LAH RASIONAL N MATANG, JANGAN PIKIR CAM ORANG TAKDE IMAN.

IM COOWY KALO CAKAP CAM NIE.

SIYES TERASA HATI SEBAB TAKDE SAPE NAK PAHAM HATI I.

I SEDIH SANGAT.

TERKEJUT? SEBAB NAK BAGI TAHU APA YANG I RASA JER.

THANKS YEA KAWAN =))


Perodua Bezza



Salam my readers!!!


Hari tetiba ter-excited nak kongsi cerita pasal perodua baru nie. Akan dikeluarkan tapi lambat lagi kutt. Nama kete nie Perodua Bezza. First tyme tengok video die mak aiii, mata I nie dah macam nak terkeluar dah. Siyes. Macam tak percaya sangat-sangat cantik dan canggih!!! Kira dah makin maju lah perodua nie nak keluarkan kete cam nie rupa.



Pintu kat belakang 2 jangan maen-maen. Takde dah kte nak tarik then terbukak, nie die automatik punyaa. Die ke belakang sendiri. Yang 2 I tak tahu lah kene tekan pape button ker apa. Tak sempat nak siasat. hahaha. Then nak stat enjin takde nyee pakai kunci, die ada button auto khas tao. OMG, nape gempaq kete nie?



Style kan? Dah laa style dengan lampu depan belakang die yang mantabonn nie buat hati I rasa terpikat jer. Memang caya lahh Malaysia boleh keluarkan kete cam nie. Tabikk springg punyaa!!! Tapi tak tahu lah tang harga 2 berapa pulakk. Kompem mahal punyaa kutt. Fuhhh, cam nak beli. Cewahh!!!






Nampak moden gila kat belah dalam Perodua Bezza nie. Sume nyee bertukar abes dari design dorang yang sebelum-sebelum nie yang nampak cam biasa jer. Sape tak terpikat dengan kete nie wehh. Cantik gilaa. Cuba lahh korang usha elok-elok gambar nie, sume nyee lain suda. Kat pedal 2 style sangat I rasa. I pun tak berapa tahu sangat function-function kat dalam kete nie sebab tak dinyatakan pulakk.






OMG, seat die boleh pergi kiri kanan 2, sape boleh buat cam 2? Takde pun kan. hahaha. Laen dari yang laen nie, terbaek dari ladang!!! Seat pun wane putih suci bersih n cantik. Fuhh, rugi kalo tak beli nie. hehehe. Tak saba nak tunggu kete nie keluar tapi cam lambat lagi lahh. Kenapa lambat? heee~



p/s: agak-agak boleh lawan BMW tak? MUAHAHAHHA


Saturday, December 11, 2010

Aku Tak Bodoh. Cerita Yang Tah Pape Yang Pernah Aku Tengok.



Salam my readers!!!


Kali nie I nak kongsi sikit pasal cite Aku Tak Bodoh nie. Ada sape-sape yang dah tengok tak? Jum bagi pendapat korang. Besh ker tak, terhibur ker tengok cite nie. I bukan nak tengok pun then tak terpikir nak tengok langsung tapi ada someone yang beria nye cakap nak tengok cite nie sebab trailer die kelakar. Yeke kelakar? I pun tak pernah tahu.


Takpe orang cakap belum tengok, beluym tahu kan jalan cite die cam ner. Starting die okay lah jugakk, ada jer unsur-unsur kelakar n boleh buat I gelakk. Tapi makin lama I tengok, makin MERAPU okay cite nie. I sendiri pun tak tahu apa motif nyee. Ada satu scene nie membuat kan I mantok n rasa nak terlelap. MEREPEK jer. Dalam hati 'kenapa ada cerita yang macam nie. BOSAN'


Last cite nie ada moral jugakk lah yang boleh buat air mata I mengalir. Sedih jugakk lah scene ayah budak nakal nie meninggal. SCENE 2 JER TAO YANG BUAT I TERSENTUH HATI. Yang lain, tolong lahh tak besh langsung. Sape lahh yang buat cite nie, macam kurang idea jer. Kadang-kadang I pikir tajuk cite nie cam takde kaitan dengan jalan cerita yang merapu 2. Siyes, meleret-leret.


Bagi korang yang belum tengok atau terasa nak tengok cite nie, tak payah lahhh. Bazir duit korang jer I rasa. Baek pegi sopingg lagi berbaloi-baloi. hahaha. Cite yang tah pape pernah I tengok selama nie. Adoi!!!

p/s : opsss, I terpikat SIKIT dengan budak pakai baju hitam dalam poster kat atas 2. hoho

Wednesday, December 8, 2010

Setelah Sekian Lama, Header Bertukar Jugak. Saya Sangat Suka

Heyy!!!

Kali nie nak terlebih excited sikit boleh tak? I dah ada header baru. Kiut kan header cam nie. Ceh syara, kepo-kepo cam kau lakk yang buat header nie kan. Kim salam jela I nak buat. I pun tak bape nak reti benda-benda cam nie. Kalo tetiba idea datang mencurah-curah boleh lahh. heee~

Header I nie ada lor sowang gurl chumel yang buat kan. OMG dear, tengs alot yerkk. Jasa mu ku kenang sampai bila-bila. Sangat awesome okay header nie. Sesuai lah ngn I yang gila pink kan. MYRA, I love lebih-lebih boleh? Tengs sangat-sangat =))



Nama Jer Nur Islam Tapi ...



Kowang!!!


Entry kali nie I terasa terpanggil nak coretkan kat sini. Sangat memalukan okay!! Apa motif dorang nie nak buat cam nie? Suka-suka? Ishh, tapi beragak lah sikit kan sampai tahap cam nie.

2 sape tah yang pakai baju ungu 2. Rasa nya die nie dah dikira warga emas dah kutt, oppsss sowy cakap cam 2. Tapi memang tak patutlah u all buat cam nie, tak pasal-pasal jer gamba terus tersebar. Kan dah malu sendiri. Ehh, malu ker dorang nie? ehehehe.

Siyes lah I cakap, I tak berkenan langsung dengan REBECCA NUR ISLAM nie. Nama sangat sopan n chantek tapi bila tengok kat orang nyee, Ya Allah tatao lah nak cakap cam ner lagi. Sexy yang amat okay!!!!

p/s: ehhh, kenapa tetiba terselit entry pasal artis nie? ehehehhee

Jantung Hatiku



Hey sume!

Saje nak coretkan kisah anak buah I yang paling cute n sweet nie. I terlalu sayangkan die. Lagi, satu, die memang suka kalo dapat kamera. Pandai posing tao then senyuman die lahh yang paling mahal yang penah I tengok. Skank nie pun dah lama dah takpat jumpa ngn die. Rasa rindu tetiba =((



Geram kan tengok muka die? Rasa nak cubit-cubit jer. Dah laa suka sangat maen cak-cak ngn I. I pulakk memang suka melayan karenah budak-budak. I like bebeh! tengok second pix 2 die pandang mata I okay, tak sangka die boleh buat aksi cam nie kat depan kamera. Sebab 2 geram sangat ngn die. Uhh, lupa nama die FARIS. heee~






Apa yang die sedang buat 2? Nak lambai-lambai tangan pulakk die yea then muka still lagi nampak kiut right? Tapi muka I statik jer dari tadi sebab dukung die kan. Waaa, berat tao tapi die memang suka kalo ada orang dukung die. Manje gitu. Tyme nie I tengah maen bola ngn die, pandai tao maen sepak-sepak bola. Jerit pun leh tahan jugak sebab die terhibur agaknya.




Uhhhh, abaikan muka tak siap I 2 boleh kan? Nie memang betol-betol pix candid. Bukan posing tao, I pun tak sedar pix nie diambil curik-curik. hhehehe. Tyme nie die dah nak nanges tao tgk lah muka pun dah stat bonyok jer, tatao lah pasal ape then I acah die, 'see bird bird bird (sambil tunjuk-tunjuk kat langit)' Die pun dengan excited tengok lah kat mana yang I tunjuk 2. Die cari-cari jugak mana lah bird tapi takde pun. Jahat kan. Sekurangnya die senyum jugakk lepas 2. ngeee~




Then die maen lari-lari satu rumah. Penat jugakk lah nak layan die nie. Sangat hyperactive tao. Naseb baek lah chumel yang amat. hehehe. Maybe die dah penat lari sana lari sini die pun terduduk kat depan pintu nie. Pas 2 siap jerit-jerit tah apa yang die nak cakap tahh, then senyum sejengkal. hahaha.

I pun sibuk-sibuk lah nyelit duk sebelah die maka terjadi lah gamba kat atas nie. Die tak hiraukan kamera pun, I jer yang excited melebih. heheheheh.



Tuesday, December 7, 2010

Retro 70's

Salam my readers!!!

Cuti-cuti yang buhsan n tak kua pegi mana-mana pun. Duduk rumah n update blog untuk kowang jelaa. Baek kan saya? hohoho. Okay lah kali nie entry nyee cam pelik sikit lahh. Disebabkan tatao nak tulis pasal apa, I nak tanye pendapat u all kalo kowang pakar dalam hal-hal cam nie. Yess, I know kowang sangat pakar. heee~

Bagi kowang, retro 70's nie macam mana pemakaian die? Mesti terus kowang set yang macam kat disco ala ala agogo 2 kan? Ala, ngaku jelaa. hehehe. Kalo cam 2 pun boleh jer tapi tak sesuai lah tuk I yang terang-terang muslimah nie. I ade jugakk tanye pendapat fashionista-fashionista dan idea dowang memang awesome abes!! Tengs alot kepada mereka, sangat baek hati kongsi idea.

I dah ada my dress tapi saje nak gatal-gatal tanye pendapat kowang yang lagi mantap dari I nie right? Jum intai-intai pix yang kat bawah nie. Sume nyee chumel-chumel.




See thiss!!! Sangat Awesome kan? I gila terpikat dengan sume yang gurl nie pakai. Macam retro 70's tak? Siyes lahh memang kiut abes kalo pakai cam nie tyme dinner I nanti. Reben 2 Ya Allah I geram sangat, rasa nak g beli skank jer. Ngeh3. Dress putih 2 pun cam kiut jer I tengak, geram okay. huahuahua. Amacam? Apa pandangan korang pulakk?


Haa, nie pulakk contoh retro yang berhijab. Nie idea dari salah sorang fashionista yang i tanya. Cantik kan dari atas sampai bawah nyee. Memang kene sangat I rasa. Tapi I tak biasa pulakk bila nak pakai skirt. I pun tak tahu lah kenapa sbb nye nanti I akan jadik rimas n confident 2 takde. Bunyi nyee cam pelik jer lor. Tah pape pulakk. Then I rasa dress up cam kat atas nie memang tepat sangat untuk tema retro 70's kan.



Opsss, kalo cam model-model nie pakai cam ner pulakk yerk? Pada pandangan mata I tak nampak cam retro pun. Oho, maybe die ade selitkan sikit gaya polka dot kat baju-baju 2. Tapi tak nampak pelik ker bila pakai cam nie nanti? hahaha. Kang sume orang pandang pelik atas bawah kat I kang. Malu. Siap ade apa kat atas kepala tah 2, mantap lahhh. heee~




Yeahhh, tahu nie sape? Wonder Girl yang femes lagu Nobody 2. Style dowang nie pun dah macam vintage juagkk kan. I suka tgk dress up dowang. Memang sweet jer kan even I tengok dowang pakai just simple jer. Kira nyee pandai mix nmatch kan lahh. Ala, dowang nie badan slim kaki pun panjang, kalo sarung ape pun nampak perfect!!! Yang second pix 2 mmg nampak style abes! I suka die punya kasut, mahal 2. Anyway, kasut untuk dinner nanti lebih kurang cam 2 lahh. Sesuai tak rasa-rasa kowang?

Then ramai pendapat yang I dengar lahh retro nie ade cam polka dot, corak floral n warna yang terang-terang. Ada jugak yang cakap seluar 2 kene stok yang gedabak punya!! yang besar tahap melampau kat bahagian bawah. Rambut bagi lelaki kene cam rambut Alleycat 2, baru lah style kan? hahaha. Gurl pulakk make up kene yang klasik punye, Rambut sanggul kene tinggi-tinggi.

I tak kira, nak tanye pendapat kowang jugakk sebab I tak berapa nak pakar sangat pasal retro nie. Bagi I cam complicated sikit kutt. Nak carik baju yang i betol-betol bekenan 2 memang susa. Jap kalo baju lelaki yang kotak-kotak 2 dikira retro jugakk ker??

p/s : coowy terbanyak soalan pulakk. hehehehe

Monday, December 6, 2010

A W A R D 13

Heyy!!!
Chumel kan header tuan blog nie.
Cupcake gituu, mesti sedap kalo die yang buat sendiri. hehee.
Anyway award julung kalinyee nie datang dari BonadSayang.

Terima kasih banyak-banyak my darlingg Nadd.
Die nie dulu junior aku tyme zaman muda-mudi dulu.
Soo, ktowang saling memahami antara satu sama laen. kahkahkah.
Nadd nie kalo aku makin layan, makin sengal jer pangai die.

NADD, GILAA WINDU NIE TAO. BILAA DAPAT JUMPA NIE?
LEPAS ABES SKOOL SAMPAI SKANK TAKPNH JUMPA AG KAN.




A W A R D 12

1) Thanks the person who gave you this award and the link of the person

Saya teruja sangat sebab dapat award nie. Act, suda berkurun dah zaman award nie tak terjah saya. hehe. Tengs sangat-sangat dekat si cantik saya, Luna Lunera yang sudi bagi award yang saya rasa awesome sangat2!!! I like it dear~!!!

2) Spread the award to 15 blogger who you like and you think their blog are awesome

Ala, saya tak tahu nak tag sape lahh. Bagi saya sume niee awesome saje!!! Sape nak, amek jela ehhh ( my follower only ) then nanti bagitahu saya kalo suda amek. hehehe.

3) tell 7 things about yourself

Kuat makan ( siyes tak tipu )

Gila sopingg, tak kira lah pape pun. Saya pantang nampak benda murah n cantik-cantik.

Pink is my passion. Cewahh!!!

Saya sayang dengan my Baby S. Die jantung hati saya.

Segala korean song n drama saya suka.

Heels mmg saya suka pakai tak kira lah g mana pun.

Sayang my town, Kuala Lumpur.




Salam Maal Hijrah

Salam readers!!!
Apa khabar u all sekalian?
Sempena tahun baru nie, aku nak wish Salam Maal Hijrah kepada sume umat Islam.
Tak kira lah kat mana sekali pun korang berada.

Amacam suda baca doa akhir n awal tahun tadi?
Hope suda lahh yerkk.

Pejam celik pejam celik dah 1432 dah kte kan.
Sangat tak percaya. Sangat cepat right?
Dan harap sangat tahun nie lebih baek lagi dari tahun-tahun yang lepas.
Segala kelemahan baek buruk dapat lah kte perbaiki sempena tahun baru nie.

Hope iman kte bertambah kuat, amalan bertambah,
Perjuangan menegakkan syiar Islam dipertingkatkan seiring dengan peredaran zaman yang mencabar nie.
1 Muharram 1432 nie bukan sekadar cuti malahan sebagai permulaan ke jalan kebaikan dan
meninggalkan segala kemungkaran.
Jadikalah hijrah yang sebenar seperti hijrah Nabi Muhammad SAW.
Amin~~

Sunday, December 5, 2010

Kisah Hari Jumaat. My Bro Nikah. Congrats Both Of You Bebeh!!!



Salam readers!!!
My bro nikah malam jumaat ari 2.
Die yang nak nikah, aku yang excited melebih.
Kenapakah??? hahaha
Anyway, nie kalo kedua aku pegi majlis pernikahan dan aku leh tengok detail apa yang terjadik masa akad nikah.
Sebelum akad nikah 2 pun dengar tok imam ceramah-ceramah dulu.
Bini bro aku nie aku panggil die Fatim, die sangat kool okay.
Even aku tahu die tengah nebes tahap melampau.
Yela, sape tak nebes kalo dah nak tuka status lain kan.
Dulu-dulu relax jer g mana-mana tak sape nak halang sebab single.
Skank dah ade suami, kene ikut suami jelaa.
Tapi siyes aku sukaa sangat tengok dowang nie.
Sweet kapel tao.

Ehh3, kowang tengok muka die mesti tak caye die ag tua dari aku.
Awet muda tao, kowang apa tahu. hehehe.
Muka jer nampak cam muda-mudi tapi belum dengar die bercakap lagi.
Matang ~!!!
Tolong lahh percaya. heee~
Eceh, berseri jer muka bakal isteri nie. Tapi skank dah jadik bini orang dah punn.

Aku tengok bro aku tyme nie muka nak siyes jer.
Pas 2 pale tunduk kat bawah jer.
Dah tak reti nak pandang depan kiri kanan kutt.
Nak amek gamba pun tak machoo dah tao. hahaha.
Takpe aku memahami perasaan die cam ner.
Takut kang mase nak lafaz akad nnt tersasul nama laen ker tergagap ker kan. Sape tahu?
Kompem die seram sejuk jer. Dah lahh kat masjid tyme nie punye lahh ramai.

Aku ngn adik aku jer selamba amek gamba kat area lelaki.
Ktowang jer tukang amek gamba yg bergelar perempuan tyme nie.
Malu tak malu lahh tapi terpaksa buat muka tak malu jugakk. hehehe








Okay, saat yang paling dinantikan dah tibaaa.
Tengok muka bro aku 2, gila fokes kan.
Dup dap dup dap dup dap.
Aku lak yang ternebes cam lah aku yang nak kawen.
Tolonglahh syara wehh jangan nak perasan. hahaha.
Siyes, aku dah stat gigil tyme nie nak tgk abg aku punye lafaz lancar ker tak.
Adik yang prihatin right? kihkihkih
Muka Fatim pun dah cam seram sejuk jer kan2. Relax syg.

Alhamdulillah sekali lafaz jer dowang dah sah jadik suami isteri.
Yess, i'm hepy sangat akhirnyee berjaya jugakk majlis nyee.
Tah kenapa lepas jer my bro selesai lafaz akad, aku jadik lega gilaa.
Syara, kau kenapa nie??
Tunggu jela turn kau nanti. hahahah.
Opsss, lambat lagi lahh =))






Ini aksi menyarung cincin antara satu sama laen.
Aku paling suka part nie sebab nampak sweet both of you.
Muka masing-masing berseri taknak ingat. hahaha.
Sarung-sarung cincin uhhh sangat sukaaa.
Mula lah nie aku nak berangan pulakk nie.
Senyum sangat telinga k abg n Fatim.







Part nie lagi lahh aku sukaa.
Cium-cium dahi pulakk die.
OMG, soo sweet okay.
Masing-masing nak malu-malu kan tyme nie sebab ramai orang saksikan perbuatan anda. hehehe.
Takpe, dah halal dah pun so no problem dear.
Abg n Fatim hope kowang bahagia sampai ke anak cucu.
Kalo ade pape hal just let me know k.
Satu jer pesanan nie, tolong jgn lupakan kte tao kowang. Pliz sangat!!!
Mana tahi dah kawen nie bertambah busy ker.
Takde masa nak lepak-lepak lagi ker.
Sedih pulakk cam 2. heee~






Opsss, nie minah mana pulakk yang sesat kat sini? hehehe
Tetiba nak nyelit lakk kan. hahaha.
Btw, nie pix sebelum aku gerak nak g masjid.
Sempat pulaknak posing ennn.
Nak buat cam ner, nie jela keje yang aku paling sukaaa~

Enjoy reading this entry yerkk!!!

Thursday, December 2, 2010

Jalan Sampai Sakit Kaki Di Sungei Wang Dan Times Square. Rasa Release Sangat.


Salam sume!!
Ini Cerita semalam.
Aku kua dengan si jelita Sis Liyana.
Akhirnye setelah berkurun aku ajak kua, baru semalam die cakap 'okay'
Siyes sangat terkejut sbb sebekum nie ada jer benda yang menghalang ktowang tao.
Bersyurkur sangat.
Sis, sangat berterima kasih sebab susa payah memenatkan kaki round satu Sungei Wang.
Pertama kali dalam idop.
Penat gilaa!!
Aku sangat cerewet itu sebab terjadi hal-hal cam nie.
Im coowy sis. hehehe.
Cian jugakk kat Azri sebab berjaya tunjuk muka penat follow kte sopingg. hohoho.



Tengok 2, terpancar muka puas kan?
Alhamdulillah aku jumpa jugak baju yang diidamkan.
Idam? Bukan kutt nak pakai tuk event akan datang.
Prepare dari sekarang jer. hehehe
Fuhh, penat tak terkata tyme nie.
Sakit sume sendi-sendi kat kaki aku.
Masa nie dah nak kua dari Sungei Wang dah.
Nak menuju ke Times Square pulakk.
Adik aku Syafiqah n membe die ade kat sana.

Bagus tak, akk die soping kat Sungei Wang then adik kat Times Square pulakk.
Sangat sweet yea di situ. hahahaha.
OKay, aku n sis Liyana gagahkan kaki tuk pulang ke pangkal jalan.
Kete aku dah laa kat Times Square.
Adik aku dah setel soping ker belum lahh kan?
Jam dah pukul 6 petang dahh.



Dah sampai Times Square, aku mesej adik aku tanya die kat mana.
Sekali die cakap die tengah soping2 lagi.
Soping? Die tak tahu ker kakak die nie dah kepenatan melampau? hahaha.
Takpe lahh, aku bagi chance kat die.
Aku pun duk2 lah kat kerusi yang ade then buhsan2 ktowang take pix.
Sebab 2 lah terjadi macam2 gelajat bila bergamba. Hepy maybe.
Lepas 2 sis nie leh segan-sengan nak bergamba pulakk kan.
Sejak bila die segan nie? cam tak percaya jer =))

Dah buhsan bergamba jalan-jalan jela kat sini.
Teongok ape yang ada even tahu duit dah kering soping kat Sungei Wang tadi.
Sedih kan? Cepat jer abes. Takpe, berbaloi-baloi. hehehe

Mesej adik aku lai die cakap die nak g makan pulakk kat Subway.
Budak nie baru nak g makan ker?
Ktowang dah cam mati kutu tunggu dowang dari tadi tao.
Takpe lahh, saba kan separuh dari iman.
Maintain kool jer~

Dah setel sume tetiba adik aku cakap die ngn membe die nak beli Cool Blog pulakk.
Amboi-amboi cam2 pulakk die nak nak makan kan.
Okay, jum jer lahhh.
Aku tengok kat sebelah Cool Blog 2 ada Daily Fresh.
Itu kegemaran aku beb!!!
Aku suka jagung susu die. Terbaek dari ladang!!
Sekali sis n bf die pun nak beli jugakk.
Dowang order waffle n ice kimo.



Muka sangat bahagia bila dah dapat my favourite!!!
Sedap sangat jagung susu 2.
Berlemak tepu tao. Aku mmg suka benda berlemak nie kalo nak tahu. hehehe
Nikmat~

Okay, done. lets go home guy~!!!



Terima Kasih Tak Terhingga

Salam sume!!

Dengan hormat lagi terhormat.
Saya nak ucapkan berbanyak-banyak
TERIMA KASIH.

Korang sentiasa dihatiku.
Sebab selalu bagi kekuatan yang luar biasa kat diri nie.
Kalo takde korang, aku pun tak jadik sekuat nie.
Tengs sesangat.
Siyes, rasa terharu betol bila tak putus2 org bagi semangat.

Sangat menghargai apa yang korang dah buat 2.
Aku tak mampu nak balas kebaikan korang.
Cuma Dia saje yang dapat balas jasa baik korang.

I LOVE YOU ALL.
TAKE CARE ~

Wednesday, December 1, 2010

DEAR ANONYMOUS - SILA LAH BACA WAHAI KESAYANGAN KU

Dear anon,
Aku terasa sangat melampau tindakan kau nak mencaci aku. Siyes dah hilang saba dah tao.
Lantak lah lepas nie kau nak cakap aku suka kepo2.
Itu hal aku yang takde kaitan dengan kau.
Aku memang terima seadanya apa kritikan anda sekalian tapi tolong bertapis sikit yerkk.
Ape perasaan anda kalo orang cakap benda yang sama nie dengan korang?
Cam ner anda nak hadapinye?
Suda lama k aku bersaba n saba saba tapi makin aku diam, makin melampau.
Ingatkan aku diam-diam anda pun senyap.
Aku nak tegaskan kat sini kepada anon yang dah tersesat masuk kat blog aku nie.
Please lah takyah nak stalker sangat apa yang aku post.
INI BLOG AKU DAH TENTU AKU NAK POST IKUT SUKA AKU JER.
Kenapa nak banyak mulut cakap macam-macam ngn apa yang aku post?
Anda tak suka suda tapi aku ada banyak lagi reader yang nak baca blog aku nie.
Nak aku amek tindakan undang-undang ker?
Bila-bila masa jer aku boleh buat.
INGAT, aku tengah detect id kau.
Kau tunggu jer nanti aku stalker kau balik k anon!!!
Siap jela kau t. Facebook kau sekali aku nak dapatkan.
Aku tak maen kali ini, aku SERIUS!!!
Okay, 2 jer yang nak cakap.
Terima kasih~!!!



AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998 :

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.